Хъдърсфийлд ликува! Манчестър Юнайтед с първа загуба за сезона! (видео)

18:10
Хъдърсфийлд ликува! Манчестър Юнайтед с първа загуба за сезона! (видео)

Хъдърсфийлд Таун поднесе изненадата на уикенда, след като победи Манчестър Юнайтед с 2:1 като домакин в среща от деветия кръг на английската Висша лига.


След 20 минути игра Ашли Йънг центрира за Лукаку, който пробва странична ножица, но ударът бе неточен. Малко по-късно мениджърът на Юнайтед трябваше да направи принудителна смяна, след като Фил Джоунс се контузи. Той бе заменен от Виктор Линдельоф.


Именно влизането на шведския защитник донесе промяната в мача и отбраната на Юнайтед започна да изглежда далеч по-нестабилна. В 28-ата минута Аарън Мууй открадна топката от Мата в центъра на терена. Той напредна и намери Пол Инс, който стреля, Де Хеа отби топката, но тя се озова в Мууй и той я насочи към мрежата.


Пет минути по-късно Линдельоф остави една дълга топка, изпратена от вратаря на домакините Йонас Льосл. Бранителят не успя да играе с глава и топката бе овладяна от Депоарт, който заобиколи Де Хеа и направи резултата 2:0.


В края на полувремето “червените дяволи” натиснаха и играчите на Хъдърсфийлд трябваше със зъби и нокти да чистят и да бранят няколко центрирания пред вратата си, но те се справиха и задържаха аванса си на почивката.

 

Моуриньо пусна в игра Рашфорд и Мхитарян за началото на второто полувреме. Те влязоха на мястото на Мата и Марсиал, а след принудителната промяна през първата част това означаваше, че португалецът е извършил трите си смени още на този етап от срещата.


С изминаването на минутите Юнайтед постепенно увеличаваше натиска пред вратата на съперника и започна все по-често да създава положения. Гостите обаче не бяха точни в заключителната фаза. Ашли Йънг, Рашфорд и Ерера отправиха неточни изстрели от добри позиции.


В 76-ата минута след центриране на Йънг след удар на Ерера с глава последва блестящо спасяване на вратаря на Хъдърсфийлд Льосл. Юнайтед все пак стигна до попадение в 78-ата минута, когато Лукаку овладя топката по дясното крило и с великолепно центриране намери Рашфорд в наказателното поле, а английският национал намали на 2:1 след изстрел с глава.


До края "териерите" се защитаваха геройски, като особено впечатление направиха с изявите си централната двойка бранители на тима Дзанка Йоргенсен и Кристофър Шиндлер. След като възпитаниците на Дейвид Вагнер оцеляха и четирите минути добавено време от рефера, след което ликуваха, осъществявайки една от най-големите изненади на сезона до момента.

 

ХЪДЪРСФИЙЛД - МАН ЮНАЙТЕД 2:1


1:0 - Мууй (28)


2:0 - Депоарт (33)

 

2:1 Рашфорд (78)

 

ХЪДЪРСФИЙЛД: Льосл, Льове, Шиндлер, Йоргенсен, Смит, Уилямс, Хог, Качунга, Мууй, Инс, Депоатр

 

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс, Йънг, Ерера, Матич, Лингард, Мата, Марсиал, Лукаку

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация