Рефер побутна Барса за икономична победа срещу Малага (видео)

23:40
Рефер побутна Барса за икономична победа срещу Малага (видео)

Барселона постигна осма победа в първите девет кръга от Примера дивисион, след като надви Малага с 2:0 на "Камп Ноу".


Срещата започна прекрасно за каталунците, които откриха резултата още във втората минута чрез Жерард Деулофеу. Ситуацията обаче беше скандална, защото при подаването на Люка Дин топката видимо беше напуснала очертанията на терена с целия си обем.

Точно преди изтичането на десетата минута Андрес Иниеста центрира към Иван Ракитич в наказателното поле, но хърватинът се сблъска с вратаря на гостуващия отбор и изобщо не игра с кълбото. После центрирането на Дин не се получи, след като беше подготвено с красиви подавания между Иниеста и Меси.


Преди да изтече половин час игра пък гостите станаха за смях с некоректно отношение, защото видимо се изместиха няколко метра напред преди изпълнението на пряк свободен удар от Меси. Аржентинецът очаквано не прехвърли стената, а реферът не даде знак за ново изпълнение.


На няколко пъти петкратният носител на Златната топка слаломираше между защитниците на Малага, но "блаугранас" не можеха да стигнат до голови положения. В същото време гостуващият тим създаде няколко прилични контраатаки, които не бяха завършени подобаващо.


Малага започна доста активно след почивката и дори отправи силен точен удар чрез Розалез, но тер Стеген беше заел правилното място и улови спокойно. На отсрещната врата Меси би по диагонала с левия крак, но Прието спаси.


Десетина минути след подновяването на играта каталунците удвоиха своята преднина. Меси изведе Иниеста в наказателното поле и испанският футболен магьосник вкара с помощта на рикошет, пращайки топката в горния десен ъгъл. За испанската легенда това беше пети гол срещу този противник, който е неговият любим в Ла Лига.


Луис Суарес се измъкна майсторски от опеката на защитник, навлезе в наказателното поле и шутира от почти паднала позиция, но топката мина покрай дясната греда. Четвърт час преди края уругваецът направи пропуска на мача, когато не уцели опразнената врата след много хубаво подаване на Сержи Роберто.


В заключителните минути неточни удари отправиха Сержи Роберто и влезлият като резерва Паулиньо, който блесна и с прецизно изпълнение по-късно, но Прието изби с върха на пръстите си. В 89-ата минута Меси вкара отблизо с глава, но голът беше отменен заради засада на Паулиньо.


Реферът даде три минути продължение на редовното време. След техния край домакините се поздравиха със спечелените нови три точки в актива си.


Състави:

 

Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто, Масчерано, Юмтити, Дин; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Деулофеу, Меси, Суарес


Малага: Прието; Росалес, Ернандес, Байсе, Хуанкар; Ролон, Адриан; Кеко, Кастро, Ролан; Пеняранда

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
22.10.2017 10:08

Започвам да се замислям, че това се случва навсякъде, но не толкова Барса са ми противни, колкото ония сандански бек. Всъщност Барса са ми дори симпатични сравнение с него. За заличаване!!!