Наим Сюлейманоглу може да остане парализиран

12:38
Наим Сюлейманоглу може да остане парализиран

Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу може да остане остане парализиран, информират турските медии. Джобният Херкулес, който претърпя успешна трансплантация на черен дроб в началото на месеца, е получил мозъчен кръвоизлив малко преди да бъде изписан от болницата.

Усложненията са настъпили малко преди Сюлейманоглу да бъде изписан от болницата, когато 50-годишният трикратен олимпийски шампион е изпаднал в частична загуба на съзнание. Заради неговото състояние лекарите се опасяват, че роденият в село Птичар бивш спортист може да остане парализиран.

Както е известно, през септември Наим Сюлайманоглу беше приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза. Това наложи да се извърши трансплантация на черен дроб по възможно най-бързия начин. Имаше много кандидати да станат донори на тъкан на най-великия щангист, но от тях беше избран само един, който пожела анонимност. Турският президент Реджеп Ердоган лично следеше състоянието на Сюлейманоглу и го посети в болницата след трансплантацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация