10 от 11 за Наполи, "партенопеите" не спират да газят в Серия А (видео)

19:26
10 от 11 за Наполи,  "партенопеите" не спират да газят в Серия А (видео)

Наполи се върна еднолично на върха в Серия "А", записвайки 10-та си победа от първите 11 кръга в Калчото.


Тимът на Маурицио Сари зарадва над 50 000 тифози, които пристигнаха на "Сан Паоло", за да подкрепят тима срещу Сасуоло. Домакините спечелиха с 3:1, записвайки десети успех през този сезон, който не дойде толкова лесно.


Алан Маркес (22), Хосе Кайехон (44) и Дрис Мертенс (54) бяха точни за домакините, докато Диего Фалчинели бе изравнил 42-ата минута. Наполи има 31 точки, докато "зелено-черните" останаха на 17-то място с осем точки.

 

Преките конкуренти Ювентус, Лацио и Рома спечелиха своите мачове, а първите два тима изравниха неаполитанците на върха. Именно поради това играчите на Сари имаха нужда от задължителен успех, за да дръпнат напред в класирането.


Още в 11-ата минута обаче Стефано Сенси удари горната греда над Пепе Рейна от фаул. В 22-ата минута халфът сбърка пред своето наказателно поле, а Алан Маркес отне топката и вкара второто си попадение за сезона. В 29-ата минута Фаузи Гулам със силен шут удари дясната греда, като пропусна да даде по-сериозен аванс на домакините. Бившият играч на Перуджа и Кротоне Фабио Фалчинели смълча трибуните в 41-ата минута. Таранът засече с глава центриране отдясно и прати топката в мрежата на Рейна за 1:1.


Късметът обаче бе на страната на Наполи, който върна моментално своята преднина, не без помощта на вратаря на гостите Андреа Консили. Хосе Кайехон стреля от ъглов удар, а стражът се опита да избие топката, но тя рикошира в него и влезе в мрежата за 2:1.


Второто полувреме започна с нов гол на Наполи, който бе дело на голмайстора на тима Дрис Мертенс. Белгиецът засече отблизо подаване на Раул Албиол и вкара своя гол №10 в този шампионат.


В 65-ата минута реферът Лука Пейрето отсъди дузпа за гостите за фаул срещу Фалчинели. След помощта на ВАР (Видео асистент рефер) той промени решението си, тъй като нарушението бе на границата на наказателното поле.


Нападателят на гостите Франческо Касата удари гредата с глава в 67-ата минута. Това стресна "сините", които задържаха повече топката и пропуснаха да вкарат четвърти гол в минутите до края. Резервата Пьотр Желински удари гредата, а Дрис Мертенс стреля на сантиметри от лявата греда.


Наполи се готви за нова тежка битка през седмицата, когато приема Манчестър Сити във важен мач от груповата фаза на Шампионската лига.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Marcelito
29.10.2017 21:40

Уинър, оправете си заглавието ..наполи не са "паНтенопеи" , а "паРтенопеи "

Omen
29.10.2017 21:06

Ако не издъхнат ,както винаги след зимната пауза,нищо чудно да вдигнат купата след 28 год. прекъсване.