"Григор може да завърши годината като номер 4"

14:28
"Григор може да завърши годината като номер 4"

" Григор Димитров имаше страхотна година и през февруари може да посрещнем световния номер 4 в света, така че началото е добро", обяви турнирният директор на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами на първата пресконференция за следващото издание на тенис турнира от сериите АТР 250.

Днес организаторите потвърдиха, че Димитров ще се върне в София в началото на февруари, за да защитава титлата си в зала "Арена Армеец". Самият тенисист се обърна към българската публика с видео съобщение. "Здравейте, България. Много се радвам да споделя това съобщение с вас, че отново през февруари следващата година ще играя в зала "Армеец". Нека вземем още една титла. До края на сезона остават още няколко турнира, след това здрава подготовка. Благодаря ви за подкрепата и до нови срещи", каза Димитров, който утре ще започне участието си на Мастърса в Париж.

На брифинга за предстоящото събитие, което ще се проведе от 4-11 февруари отново в зала "Арена Армеец", присъстваха Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Пол Макнами - турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open 2018, Ерден Билгинер - член на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria и Стефан Цветков - президент на БФ Тенис.

"За трета поредна година организираме този турнир и аз съм изключително горд, че това събитие ще бъде първото през следващата година, през която България ще има възможност да председателства Европейския съюз. Този турнир е първият, който ще може да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и света. Аз съм сигурен, че организацията ще бъде перфектна", коментира Кралев.

Билетите за турнира се пускат в продажба от утре, като отново ще има отстъпки за деца, както и за седмични билети. Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков разкри, че се готви изненада със световноизвестно име, което ще проведе лекции и инструкции по време на надпреварата, но името му ще бъде обявено по-късно.

"Имахме повече от 50 хиляди зрители тази година, това със сигурност бе един от най-добрите турнири в Тура и разбира се, имахме изключителен резултат с български тенисист, който спечели турнира. Страхотно новина е, че Григор Димитров ще се опита да защити титлата си в София. Той имаше страхотна година, спечели в Бризбън, в София, спечели първа титла от Мастърс в Синсинати, а скоро ще участва и на Финалите на световния тур в Синсинати. В понеделник той ще бъде номер 6 в света, а може да завърши годината дори като номер 4. Тази година поставихме много високо летвата, но може би в следващото издание ще участва световният номер 4, така че началото е доста добро", каза турнирният директор Макнами.

"Най-важното нещо, за да убедим Григор да играе, бе качеството на турнира тази година, както и емоцията и връзката с българската публика, която той преди не бе изпитвал. Това бе нещо голямо за него. Той имаше страхотна година и е нормално за играчите да искат да вървят по същите стъпки, за да повторят успеха си", допълни той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация