Бешикташ само на точка от класиране (видео)

21:17
Бешикташ само на точка от класиране (видео)

Бешикташ е съвсем близо до класиране за елиминационната фаза на Шампионската лига за първи път в историята си. Черните орли завършиха наравно 1:1 срещу Монако в мача между двата тима от Група "G" на най-престижния клубен турнир в Европа и се нуждаят само от точка в следващите си два двубоя до края на груповата фаза, за да си осигурят срещи и през пролетта. Това може да се случи и още тази вечер, но за целта РБ Лайпциг трябва да победи Порто в другия мач от групата. Монако от своя страна на практика загуби шансове за продължаване към елиминациите.

През първата част домакините бяха значително по-активният тим на терена, но в крайна сметка при последния съдийски сигнал за първата част, гостите бяха доволни. В 45-ата минута при една сгрешена топка в половината на Бешикташ, Рони Лопеш се озова на чиста позиция за стрелба и с прецизен удар прати топката в десния ъгъл на Фабри.

В началото на втората част турците продължиха да действат по-активно и това даде резултат в 52-ата минута. Рикардо Куарешма получи топката в наказателното поле и финтира елегантно Жорже, който го съсече, за което реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Дженк Тосун и изравни.

До края на мача двата тима тръгнаха по-смело в атака, като по-настъпателни бяха гостите, които знаеха, че ако не вземат три точки, ще се простят почти сигурно с надеждите си за продължаване напред. Последваха положения и пред двете врати, като Куарешма пропусна за домакините, а Балде Кейта изпусна за гостите от много чиста позиция. В крайна сметка до ново попадение не се стигна и срещата завърши наравно.

Така Бешикташ остава лидер в подреждането и с актива си от десет точки “черните орли” са близо до финиширане на върха. Монако пък е с две точки и почти нулеви шансове за продължаване. Преди изиграването си на мача помежду си Порто и РБ Лайпциг са разделени от една точка. Германците са втори с четири, а португалците са с три.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация