Благой Иванов продължи победната си серия

14:42
Благой Иванов продължи победната си серия

Българската ММА звезда Благой Иванов - Багата постигна 16-а победа в професионалната си кариера. Тази нощ той се наложи със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27) над бразилеца Кайо Аленкар в мач, който беше част от програмата на 27-ото благотворително събитие “Битката за децата” във Вашингтон.

Сблъсъкът между Багата и Аленкар продължи 3 рунда по 5 минути, а 38-годишния южноамериканец оказа яростна съпротива. Той издържа на мощните крошета на българина, макар че на няколко пъти бе сериозно разклатен, а в края на втория рунд само гонгът го спаси.

Бразилецът изпадна в тежка ситуация и в последните секунди на третия рунд, когато бе засипан със серия от удари. Той дори вярваше, че е спечелил, но съдиите единодушно присъдиха победата на Благой Иванов.

Аленкар, който преди този двубой имаше само една загуба, умело използваше по-високия си ръст, поне докато беше свеж. В началото и двамата подходиха предпазливо и заложиха на странични кикове, но постепенно Багата започна да скъсява дистанцията и да се опитва да притисне съперника си. В средата на първия рунд Иванов получи удар слабините и му трябваше известно време, за да се възстанови, но след това той рязко повиши темпото и завърши рунда с атрактивно ляво кроше.

Аленкар беше по-разнообразният от двамата бойци и опитваше различни техники. Втората част стартира с негово дясно кроше, след което Багата залитна, но бързо се съвзе. Българинът видя, че има срещу себе си сериозен опонент и трябва да действа по-агресивно. В средата на рунда светкавична серия от удари на Иванов почти свали Аленкар, а в опита си да се защити той бръкна в окото на нашето момче. Това наложи намесата на лекар, а окото на Багата започна да се затваря, но той продължи. Българинът беше разкървавен, но това само го амбицира още повече и във финалните секунди преди гонга той отново нанесе няколко тежки удара в главата на Аленкар. Ако не беше дошъл краят на гонга, бразилецът вероятно щеше да се свлече на земята.

В третата част бразилецът се умори и все по-трудно избягваше ударите на Багата. Само веднъж Аленкар реши да тръгне смело напред, но веднага беше пресрещнат с ляво кроше. Иванов нанесе серия от удари в края на мача, а противникът му с мъка се задържа на крака. Съдийското решение се позабави, но очаквано бе в полза на българина.

За Иванов, който в неделя ще навърши 31 години, това е победа №16 в клетката. В момента той е шампион в тежка категория на Professional Fighters League, като вече направи три успешни защити на титлата си - последната през март, когато нокаутира още в първия рунд Шон Джордън - Дивака.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Redbula
03.11.2017 19:06

Защо няма никъде в пространството видео с битката на Багата???

Как може да имаме такъв шампион и да няма нищо в нета.Айде разбрахме че са го давали по телевизията Нтел :) ама....