Иснър надви Дел Потро и сложи край на надеждите му за Лондон

17:46
Иснър надви Дел Потро и сложи край на надеждите му за Лондон

Американецът Джон Иснър продължи със силното си представяне на турнира от сериите Мастърс в Париж и се класира за полуфиналите на надпреварата след победа над Хуан Мартин дел Потро с 6-4, 6-7(5), 6-4.

Вчера гигантът от Северна Каролина спаси един мачбол, преди да победи Григор Димитров в три сета, а днес отново доказа, че на Мастърса в Париж винаги показва най-доброто от себе си, след като преди година стигна до финала. Двубоят бе много важен за Дел Потро, който с успех щеше да си осигури последното място, даващо право на участие на Финалите на световния тур в Лондон, но аржентинецът показа признаци на умора след много мачове в последните седмици.

Иснър успя да стигне до един пробив в първия сет, за да поведе в резултата, а във втората част пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Дел Потро показа характер и се наложи със 7-5, за да вкара мач в решаващ сет. В него американецът отново направи ранен пробив, след което бе безгрешен на собствен сервис и затвори мача след 2 часа и 10 минути игра. Иснър бе безгрешен на собствен сервис през целия двубой, като не даде нито една възможност за пробив на съперник си.

За място на финалите той ще спори със сръбския квалификант Филип Крайнович, който се класира за полуфиналите в Париж след отказването на световния номер 1 Рафаел Надал. Иснър също има шанс да се класира за Лондон, ако успее да спечели титлата във френската столица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация