Клозе ще представи шампионската купа за Мондиал 2018

12:35
Клозе ще представи шампионската купа за Мондиал 2018

Бившият нападател на Германия Мирослав Клозе ще представи купата, която ще получи победителят на Мондиал 2018. Това ще се случи по време на жребия за финалите, който ще се тегли на 1 декември в Москва.

39-годишният немец днес е потвърдил участието си в церемонията. Най-добрият реализатор в историята на световните шампионати (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл. 

"По очевидни причини имам изключително особени спомени от световните първенства. За мен е голяма чест дори и след кариерата ми да остана част от световните шампионати. Особена чест ще бъде за мен да представя на Русия и целия свят тази купа, за която ние се борихме и завоювахме през 2014 г. в Бразилия. Жребият е удивително събитие. Знаеш, че вниманието на целия футболен свят е приковано в него и в тези минути изпитваш невероятни чувства в очакване на резултатите. Тази година присъствах в Русия на Купата на Конфедерациите и не се съмнявам, че ни очаква великолепен жребий за финалите на турнира - достойна прелюдия към Световното първенство догодина", сподели Клозе. 

В хода на финалния жребий за Мондиал 2018 отборите ще бъдат разпределени в осем групи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация