Приеха Стоичков в залата на славата на Пачука

11:38
Приеха Стоичков в залата на славата на Пачука

Христо Стоичков беше приет в зала на славата на футбола в мексиканския град Пачука. Носителят на Златната топка за 1994 година е горд от това признание, като се извини на мексиканците за мача между България и ацтеките на осминафиналите на Мондиал 94 в САЩ.

"Това е огромна гордост за мен, за моите приятели, за моето семейство, за треньорите ми, които имаха доверие в мен, че мога да играя футбол. Извинявам се за гола ми на световното първенство в САЩ през 1994 година. Поздравявам всички, които бяха приети в залата на славата. Те са едни от най-добрите в света", каза Христо Стоичков в своето видео обръщение.

Общо 11 футболисти бяха приети в залата на славата в Пачука. Между тях е Пеп Гуардиола, който е настоящ мениджър в Манчестър Сити и бивш съотборник на Стоичков в легендарния състав на Барселона от края на миналия век.

Бившите мексикански национали Алберто Гарсия Аспе и Рамон Рамирес, участници съответно на три и две световни първенства, са сред новите имена в залата на славата на футбола в Пачука.

Трикратният носител на Копа Америка с уругвайския национален отбор Енцо Франческоли и световният шампион с Аржентина от 1986 година Хорхе Валдано също бяха удостоени с честта да станат част от залата на славата в мексиканския град.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация