Хърватия с единия крак на Мондиала след убедителен успех над Гърция (видео)

23:52
Хърватия с единия крак на Мондиала след убедителен успех над Гърция (видео)

Националният отбор на Хърватия направи сериозна крачка към класиране за Световното първенство по футбол в Русия догодина. В първия мач от баражите, игран пред близо 30 000 зрители на стадион Максимир в Загреб, „шахматистите“ се наложиха с категоричното 4:1 в балканското дерби с Гърция.

Домакините откриха резултата още в 13-ата минута, при която халфът на Реал Мадрид Лука Модрич се разписа от дузпа. Само пет по-късно хърватите удвоиха аванса си след попадение на Никола Калинич. Нападателят на Милан реализира от близка дистанция след подаване по земя на Иван Стринич. В 30-ата минута гостите намалиха чрез Сократис Папастатопулос, който с глава вкара за 2:1. Три минути по-късно обаче Хърватия отново си върна преднината от два гола – този път след попадение Иван Перишиш. Крайното 4:1 в полза на домакините оформи Андрей Крамарич в 49-ата минута, възползвайки се от груба грешка в противниковата защита. Реваншът е на 12 ноември като гърците ще приемат своя съперник на клубния стадион на Олимпиакос – „Караискакис“.

В другия мач от тази вечер Швейцария постигна ценна победа с 1:0 при гостуването си на Северна Ирландия. Единственото попадение в срещата падна в 58-ата минута и бе дело на бранителя Рикардо Родригес, който се разписа от дузпа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари