Сампрас: Не вярвах, че двама тенисисти ще подобрят рекорда ми толкова бързо

11:56
Сампрас: Не вярвах, че двама тенисисти ще подобрят рекорда ми толкова бързо

"Когато приключих кариерата си с 14 титли от Големия шлем, си мислех, че този рекорд ще се задържи дълго време. Не съм си представял, че толкова бързо двама играчи ще го подобрят. Джокович също спечели толкова много. Тримата общо имат 47, това е просто необяснимо", сподели американската тенис легена Пийт Сампрас пред официалния сайт на Уимбълдън.

Изминалата година бе изключително интересна, като на върха в ранглистата отново се завърнаха Рафаел Надал и Роджър Федерер, разделяйки се четирите турнира от Шлема, за да имат в актива си вече съответно 16 и 19 титли. 

"Роджър просто е една природна аномалия, каквато се появява веднъж на 50 години. Да продължава на тези години да е на такова ниво - физическо и психическо, да има мотивацията да прави всичко това. Невероятно е. Той имаше магическа година. Той все още обича играта, наслаждава се на пътуването. Много умно разпределя графика си, не играе твърде много и винаги е свеж. Той може да играе още една-две години, ако иска", коментира Сампрас.

"Никой не си представяше, че ще се появят трима тенисисти, които да са толкова доминиращи в турнирите от Големия шлем. Те общо имат 47 титли, това е необяснимо. В моето поколение титлите бяха разпределени сред повече тенисисти. Едно е да си по-добър от другите, но да продължаваш да побеждаваш, когато не си във форма, това ме впечатлява най-много. Тези хора просто излизат на корта и печелят. Това наистина е едно изключително десетилетие за тениса", допълни американецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация