ЦСКА е в Топ 3 на най-силните гости в Европа

11:33
ЦСКА е в Топ 3 на най-силните гости в Европа

ЦСКА е един от отборите в Европа, които до момента са направили най-голямо впечатление като гост. През настоящия сезон отборът на Стамен Белчев вече има серия от 8 гостувания, в които не е победен. Всъщност, последната загуба на червените навън бе в заключителния кръг на миналото първенство, когато резервите на ЦСКА отстъпиха с 0:1 на Дунав в Русе, като по този начин помогнаха и на драконите да задържат четвъртото място, което по-късно се оказа билет за Лига Европа.

Армейците до момента имат 5 победи като гости (6:2 над Ботев, 1:0 над Септември, 3:0 над Берое, 1:0 над Черно море и 2:1 над Лудогорец) и 3 равенства (1:1 със Славия, 2:2 с Етър и 2:2 с Левски). Особено ценен бе последният успех над шампионите в Разград, който е и първи въобще за отбора срещу този съперник.

Така по показателя за успешни гостувания ЦСКА е на второ място в цяла Европа за сезона, като разделя позицията на подгласник със сръбския Партизан и Шахтьор Донецк, информира "Меридиан мач". На първа позиция еднолично е руският гранд Зенит Санкт Петербург, който 9 мача не познава загубата навън. След червените са европейски колоси като Атлетико Мадрид и Наполи, които до момента имат по 7 мача без поражение далеч от дома. По петите на червените е и Лудогорец, който също има 7 мача без загуба като гост. Разградчани също са непобедени навън през сезона, но те имат по-малко мачове по програма.

Има всички изгледи серията на ЦСКА при гостуванията да не свърши скоро. Ако тимът на Белчев "оцелее" срещу Локо в Пловдив след 2 седмици, след това му предстои гостуване на абсолютния аутсайдер Витоша в Бистрица, което е и последно преди зимната пауза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация