Андерсон: Трудно е да сдържим емоциите си

07:54
Андерсон: Трудно е да сдържим емоциите си

Селекционерът на Швеция Яне Андерсон беше изключително щастлив след класирането на тима за Мондиал 2018. Скандинавците удържаха нулево равенство в реванша от баражите срещу Италия и благодарение на победата с 1:0 преди три дни си осигуриха място сред финалистите на първенството в Русия.

"В края на мача вече нямахме никакви сили и не ни остана друго, освен да се браним и да се надяваме, че ще издържим. Срещу толкова силен отбор, какъвто е Италия, нямаше как да играем по друг начин. Вижте радостта в очите на опитните ни играчи - за тях това ще е последно голямо първенство. Трудно е да сдържим сълзите си след такъв мач", призна Андерсон.

"Много съм щастлив и се гордея със съотборниците си", заяви нападателят Маркус Берг. - Знаехме колко силни са италианците, но вярвахме в себе си. Помагахме си във всяка една ситуация и успяхме."

Шведите бяха в една квалификационна група с България и загубиха визитата си в София с 2:3, но финишираха на второ място, с по-добра голова разлика от Холандия, и това ги прати на бараж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация