Дания стана последния участник на Световното

09:20
Дания стана последния участник на Световното

Дания разгроми Ирландия с 5:1 в Дъблин и стана последния участник на Световното първенство през 2018 г. от зона Европа. Първият мач завърши 0:0 и червеният динамит отива на Мондиала със същия общ резултат 5:1.

Тимът на Аге Харейде инкасира ранен гол, но още през първата част обърна развоя на срещата. Шейн Дъфи откри резултата с глава в 6-ата минута, възползвайки от неразбирателство в отбраната на гостите, но скандинавците успяха да направят обрат в рамките на три минути – в 29-ата се разписа Андреас Кристенсен, а 180 секунди по-късно лидерът на тима Кристиан Ериксен с удар от границата на наказателното поле не даде никакви шансове на Дарън Рандолф и отбеляза деветия си гол в 12 мача от квалификациите. Ирландците вече се нуждаеха от две попадения, за да елиминират съперника си, но до края но полувремето не успяха нито веднъж да застрашат противниковата врата.

Домакините тръгнаха напред в началните минути на второто полувреме, но оставяха свободни пространства и можеше да бъдат наказани в 57-ата минута, когато Ериксен се озова на чиста позиция и стреля, но Рандолф бе на мястото си и се справи със ситуацията. Ериксен обаче бе безпощаден в 63-ата минута и с точен изстрел с левия крак на практика реши спора в противопоставянето. Атакуващият полузащитник на Тотнъм не бе казал последната си дума и с мощен изстрел ¼ час преди края оформи хеттрик, а Никлас Бендтнер от дузпа минута преди края фиксира крайното 5:1 за датчаните.

Така вече са известни 30 от отборите, които ще вземат участие в Мондиала, а Дания е последният от тях от зона Европа и ще играе за пети път в историята на световни финали. Последните два тима ще бъдат определени от баражите Перу - Нова Зеландия и Хондурас - Австралия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация