Григор: Това е нещо голямо за цяла България

14:00
Григор: Това е нещо голямо за цяла България

Днес след 16:00 ч.б.в първата ни ракета Григор Димитров излиза срещу белгиеца Давид Гофен в мач с изключително голям залог, тъй като при победа хасковлията може да си гарантира предсрочно първото място в група „Пийт Сампрас“ на Финалите на АТP в Лондон.

„Това е нещо голямо не само за мен, но и за цяла България. Невероятно е да покажа, че всичко е възможно. Ако даваш всичко от себе си, без значение откъде си дошъл, всичко е в ръцете ти. Хората трябва да осъзнаят, че когато си поставиш нещо за цел, работиш много здраво всеки ден и прескачаш определени граници, лимит остава само небето. Можеш да мечтаеш всеки ден“, сподели Григор, който в дебютния си мач в престижната надпревара надделя с 2-1 сета над австриеца Доминик Тийм.

„Давид се представя невероятно в края на сезона. Той натрупа много победи, които му донесоха голяма увереност и самочувствие“, коментира българският тенисист за предстоящия си опонент.

Иначе двамата с Гофен са стари познайници и имат общо 4 срещи помежду си, в които хасковлията води с 3-1 победи. През този сезон българинът победи Гофен на Аустрелиън Оупън, както и на финала в София. Последно двамата се изправиха един срещу друг на турнира в Ротердам, където Гришо допусна единствената си загуба от този съперник с 2-1 сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация