Тийм запази шансове за 1/2-финал, Гришо играе във вечерната сесия в петък

11:35
Тийм запази шансове за 1/2-финал, Гришо играе във вечерната сесия в петък

Австриецът Доминик Тийм записа първата си победа на Финалите на АТP в Лондон, с което запази шанс за класиране на полуфиналите в престижната надпревара.

В първата си среща Тийм допусна поражение с 2-1 сета от първата ни ракета Григор Димитров, а във втория си двубой от група „Пийт Сампрас“ четвъртият в световната ранглиста се наложи с 6-3, 3-6, 6-4 над испанеца Пабло Кареньо Буста, който замести оттеглилия се Рафаел Надал.

В петък Тийм ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен в пряк двубой за второто място в групата. Гофен също е с актив от една победа и една загуба, след като победи Надал с 2-1 сета в маратонски сблъсък, а вчера допусна разгромна загуба с 0-6, 2-6 от класиралия се вече за полуфиналната фаза Димитров.

Днес не преди 16:00 ч. предстои да се изиграе срещата от група "Борис Бекер" между Роджър Федерер, който вече си осигури участие в полуфиналите и Марин Чилич. Във вечерната сесия не преди 22:00 ч. българско време един срещу друг се изправят Александър Зверев и Джак Сок, а победителят ще срещне първата ни ракета в спор за място на финала.

Григор Димитров ще излезе за третия си мач от група „Пийт Сампрас“ в петък, като негов съперник е Пабло Кареньо Буста. Началният час на двубоя е не преди 22:00 ч.б.в. Срещата между българина и Буста е без значение за класирането в групата, след като Григор си гарантира първото място, а съперникът му няма шанс да продължи напред в надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация