Звездите, които няма да гледаме на Световното първенство

08:05
Звездите, които няма да гледаме на Световното първенство

Вече са ясни всички отбори, осигурили си място на финалите на Свеотново първенство по футбол следващото лято. По терените в Русия ще видим много от най-добрите футболисти в света, включително и двете величия Лионел Меси и Кристиано Роналдо, в най-вероятно последния им опит да спечелят световната титла. За съжаление, не са малко и големите звезди, които ще пропуснат Мондиал 2018. Отбори като Италия, Холандия и Чили не намериха място сред финалистите, което означава, че и някой от водещите футболисти в света ще трябва да гледат първенството отстрани.

Ако трябва да се прави "Единайсеторка на отсъстващите", без никакво съмнение на вратата ще застане обичаната от всички италианска легенда Джанлуиджи Буфон. Скуадра Адзура се провали в баража срещу Швеция и ще пропусне първо Световно първенство от 1958 година насам, а това сложи и край на кариерата на Буфон в националния отбор. 39-годишният страж все пак е участвал на пет Мондиала, като през 2006-та година спечели трофея, както и на четири Европейски първенства, достигайки един финала. Пред него в центъра на защитата могат да застанат и тримата му дългогодишни съотборници в Ювентус и Италия - Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи. За разнообразие, в този състав ще изберем Бонучи, а до него ще застане холандският бранител Върджил ван Дайк.

На двата бека ще действат звездата ма Австрия Давид Алаба и капитанът на Еквадор Антонио Валенсия. За центъра на полузащитата може да има много претенденти, но в тази единайсеторка избираме халфът на Чили Артуро Видал и звездата на Гвинея Наби Кейта. Една от звездите на Италия Марко Верати ще остане на пейката, след като бе съсипан от критики за вялото си представяне в първия мач срещу Швеция.

На дясното крило застава звездата на Холандия Ариен Робен, който също приключи с националния отбор след втората поредна разочароваща кампания за лалетата. На другия фланг ще действа един от най-скъпите футболисти в света - Гарет Бейл, който бе контузен и не успя да помогне на Уелс в решаващия двубой с Ирландия от квалификациите. Зад нападателя ще играе голмайсторът на Арсенал и Чили Алексис Санчес, който без съмнение е един от най-добрите футболисти, които няма да видим в Русия. На върха на атаката в този състав ще действа звездата на Борусия Дортмунд и Габон Пиер-Емерик Обамеянг, макар че и Един Джеко ще е сред големите липсващи имена.

Най-добрите 11, които пропускат Мондиал 2018:

► Джанлуиджи Буфон (Италия)
► Антонио Валенсия (Еквадор)
► Леонардо Бонучи (Италия)
► Върджил ван Дайк (Холандия)
► Давид Алаба (Австрия)
► Наби Кейта (Гвинея)
► Артуро Видал (Чили)
► Ариен Робен (Холандия)
► Гарет Бейл (Уелс)
► Алексис Санчес (Чили)
► Пиер-Емерик Обамеянг (Габон)

Резерви: Йеспер Силесен (Холандия), Джорджо Килеини (Италия), Гари Медел (Чили), Миралем Пянич (Босна), Марек Хамшик (Словакия), Марко Верати (Италия), Хенрих Мхитарян (Армения), Риад Марес (Алжир), Кристиан Пулишич (САЩ), Един Джеко (Босна).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
17.11.2017 11:47

Може ли да не се справите с дума като "Световното", а сте написали или копирали "Свеотново", каквото и да значи това!!