Сок е сред неудобните съперници на Димитров

10:29
Сок е сред неудобните съперници на Димитров

Тази вечер от 22:00 часа българско време Григор Димитров ще се изправи срещу Джак Сок в един от най-важните мачове в кариерата си. Българският тенисист ще се класира за мача за титлата на Финалите на световния тур в Лондон при победа над американеца.

Сок, който също дебютира в престижната надпревара, е голямата изненада на турнира до момента. 29-годишният тенисист се класира за Лондон в последния възможен момент, печелейки Мастърса в Париж, а след това записа победи в три сета над Марин Чилич и Александър Зверев, за да се класира за полуфиналите.

Американецът е един от неудобните съперници на Григор и е спечелил три от четирите мача между двамата, като повечето от тях са били доста оспорвани. Последният им двубой бе по-рано тази година, като в мач от втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс, Сок спаси четири мачбола, преди да се наложи над нашето момче с 3-6, 6-3, 7-6(7).

Две години по-рано във втория кръг на Мастърса в Монреал американецът отново отрази мачбол, за да победи Димитров с 5-7, 7-6(5), 7-5. Същата година двамата се срещнаха и в първия кръг на Ролан Гарос, когато хасковлията не се представи на ниво и загуби в три сета – 6-7(2), 2-6, 3-6.

През 2014-та година на турнира в Стокхолм е първата среща между Димитров и Сок, когато българинът записва и единствената си победа срещу този опонент. Григор печели с 5-7, 6-4, 6-3 двубоя им от 1/4 финалите на надпреварата. Добрата новина е, че това е и единственият мач между двамата, който се играе в зала и при условия, подобни на тези в Лондон. Тази вечер предстои петият и без никакво съмнение най-важен мач между двамата, като при успех Димитров ще стигне до мача за титлата в Лондон, а освен това ще си гарантира третото място в ранглистата след легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация