Арсенал удари Тотнъм в дербито на Лондон (видео)

16:24
Арсенал удари Тотнъм в дербито на Лондон (видео)

Отборът на Арсенал победи Тотнъм с 2:0 в дербито на северен Лондон от 12-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Емиратс". Артилеристите нямаха победа над големия си съперник в последните шест мача, но днес бяха по-уверени и настоятелни и стигнаха до успеха.

Гостите започнаха силно двубоя и контролираха играта в първите минути, но постепенно възпитаниците на Арсен Венгер наложиха волята си и започнаха да застрашават вратата на Юго Лорис. Домакините нанесоха своя удар само в рамките на пет минути в края на полувремето. В 36-та минута централният бранител Шкодран Мустафи се разписа с глава след центриране от свободен удар на Месут Йозил. В 41-та минута Александър Лаказет бе изведен добре в наказателното поле и намери Алексис Санчес, който вкара от близка позиция. Повторенията показаха, че и в двете ситуации е имало засада, макар и минимална.

Това предизвика гнева на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино, който дълго време говори с рефера Майк Дийн преди началото на второто полувреме. В него играчите на Тотнъм натиснаха в търсене на обрат, но така и не успяха да създадат много чисти положения. В крайна сметка домакините опазиха вратата си суха и по този начин записаха ценен успех в дербито. 

След тази победа Арсенал заема 5-то място в класирането с 22 точки, само една по-малко от третия Тотнъм.

Арсенал - Тотнъм 2:0

1:0 Шкодран Мустафи '36

2:0 Алексис Санчес '41

Състави:

Арсенал - Чех, Косиелни, Мустафи, Монреал, Белерин, Джака, Рамзи, Коласинак, Санчес, Йозил, Лаказет 

Тотнъм - Лорис, Вертонген, Дайър, Санчес, Трипиър, Дембеле, Сисоко, Дейвис, Ериксен, Али, Кейн 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация