Гофен хвърли бомбата, отстранявайки Федерер

18:52
Гофен хвърли бомбата, отстранявайки Федерер

Белгиецът Давид Гофен хвърли голямата бомба на Финалите на световния тур в Лондон, след като отстрани абсолютния фаворит и световен номер 2 Роджър Федерер на полуфиналите. Гофен победи Федерер с 2-6, 6-3, 6-4, за да си осигури място в утрешния финал.

В началото на седмицата белгиецът постигна забележителен успех над лидера в световната ранглиста Рафаел Надал, а днес задачата му бе още по-тежка - да вземе първа победа над Федерер след шест поредни загуби до този момент.

Гофен започна колебливо, докато швейцарският маестро бе много агресивен и прецизен от самото начало и постигна два пробива, за да вземе бързо първия сет. Седмият поставен в схемата обаче показа характер и вдигна сериозно нивото на играта си, за да вземе подаването на съперника си и да вкара мача в решаващ сет.

В него Гофен взе ранен пробив, след което бе абсолютно безгрешен и не показа нерви от голямата сцена, включително и когато сервираше мача, за да затвори мача и да постигне най-важната победа в кариерата си след час и 45 минути игра. "Нямам думи, не мога да опиша как се чувствам. Толкова се радвам да изиграя такъв мач срещу Роджър, това е невероятен момент за мен. Не мога да го опиша", сподели щастливият Гофен след двубоя. Той не скри предпочитанието си да не среща Григор Димитров утрешния финал.

"Ако сте гледали мачовете от тази седмица, знаете кого предпочитам да срещна утре", пошегува се белгиецът.

Вторият полуфинал между Григор Димитров и Джак Сок започва в 22:00 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация