Димитров: Следващата ми голяма цел е титла от Шлема

20:10
Димитров: Следващата ми голяма цел е титла от Шлема

Григор Димитров заяви, че следващата му цел е да спечели титла от Големия шлем. Димитров триумфира снощи във финалния турнир на АТР в Лондон след успех над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3.


26-годишният хасковлия записа пет победи в пет мача при дебюта си в надпреварата в британската столица, с което заработи чек за 2,59 милиона долара и 1500 точки за световната рантглиста, в която от днес заема рекордното в кариерата си трето място.


"Естествено една от основните ми цели е спечелване на титла от Големия шлем. Това винаги е било моя мечта. Мисля, че се приближавам към осъществяването й. Постигал съм добри резултати в турнирите от Шлема в миналото, но сега трябва да стана още по-постоянен и в същото време да се възползвам от всяка открила се възможнвост, както се случи в Лондон.


Да, титлата тук е страхотно, невероятно постижение за мен. Но има какво още да покажа, искам да играя още по-добре и още по-добре", коментира Димитров. Българинът направи най-добрия сезон в кариерата си, в който спечели четири от осемте си титли досега, включително записа и първи триумф в сериите "Мастърс" в Синсинати през август.


Той очаква много интересна 2018 година, в която на корта след дълго отсъствие заради контузии ще се завърнат двама от бившите водачи в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) и Новак Джокович (Сърбия).


"Следващата година очевидно ще бъде много интересна, особено в началото. Има няколко страхотни тенисисти, които се завръщат на корта. А тези играчи не могат да бъдат отписвани в нито един момент", каза още българинът. Димитров имаше отличен старт на сезона през настоящата година, като до средата на февруари спечели титлите в Бризбейн и в София и игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
21.11.2017 12:28

Този мач също е много впечатляващ! Радвам се, че намери място в тази категория - "Мач на деня"...