Ето кои легенди ще участват в жребия за Мондиал 2018

14:03
Ето кои легенди ще участват в жребия за Мондиал 2018

ФИФА обяви имената на световните звезди, които ще участват в тържествената церемония по теглене на жребия за Световното първенство през 2018 г. Вече се знае, че водещи на събитието на 1 декември ще бъдат Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная.

Сега станаха известни и техните асистенти, а това са Лоран Блан, Гордън Бенкс, Фабио Канаваро, Кафу, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Диего Форлан. Мирослав Клозе пък ще представи купата, която ще получи победителят на Мондиал 2018. Най-добрият реализатор в историята на световните шампионати (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл. Тези легенди са представители на осемте страни, които са печелили световни шампионати. В хода на финалния жребий за Мондиал 2018 отборите ще бъдат разпределени в осем групи. Шампионатът на планетата ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното първенство ще бъде 400 млн. долара.

"Жребият за финалите е вълнуващ, вълшебен момент за всички любители на футбола, тъй като именно в този ден ние започваме да предвкусваме тези емоции, които ще ни донесе Световното първенство. А точно в този ден задължително ще си спомним за тези, които са писали историята на турнира. Много се радвам, че в този забележителен отбор от асистенти на церемонията влязоха легенди, представители на всички страни - победители на световни първенства", обяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, цитиран от сайта на ФИФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация