Бешикташ се класира за 1/8-финалите в ШЛ (видео)

21:32
Бешикташ се класира за 1/8-финалите в ШЛ (видео)

Турският гранд Бешикташ достигна за пръв път елиминационната фаза на Шампионската лига, след като в двубой от петия кръг в група "G" завърши 1:1 с португалския Порто като домакин.

По този начин "черните орли" събраха 11 точки и си гарантираха първото място в групата и класиране за осминафиналите в турнира. Кръг преди края вторият Порто има 7 точки, докато третият РБ Лайпциг е с 4 точки, макар и да е с мач по-малко.

Двубоят на "Водафон Арена" в Истанбул започна с по-активни действия на шампиона на Турция, но атаките по двата фланга не даваха нужния резултат и не носеха голяма опасност за вратаря на гостите Жозе Са.

Гостите от Португалия бяха избрали по-дефанзивен стил на игра, като разчитаха на статични положения, за да създадат нещо по-интересно. Така се стигна до 29-ата минута, в която Порто откри резултата след заучено изпълнение на свободен удар. Перейра Рикардо центрира топката по земя към точката за изпълнение на дузпа и непокритият Фелипе с десния крак я прати във вратата на Бешикташ.

Домакините обаче отговориха много бързо и само 12 минути след това изравниха. Дженк напредна по левия фланг и подаде към непокрития Андерсон Талиска, който от границата на вратарското поле изравни за 1:1.

През второто полувреме Бешикташ продължи да бъде по-активният тим на терена, но трудно намираше пробойни в отлично организираната отбрана на гостите. В 58-мата минута Райън Бабел бе много близо до това да вкара втори гол за Бешикташ, но изстрелът му от границата на наказателното поле намери напречната греда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация