ЦСКА надви Бенфика в Москва (видео)

21:55
ЦСКА надви Бенфика в Москва (видео)

ЦСКА Москва постигна много важна победа в борбата си за класиране на елиминационната фаза на Шампионската лига. Руснаците се наложиха с 2:0 над Бенфика в петия си мач от Група "А' на надпреварата. Българинът Георги Миланов не взе участие в мача, тъй като е контузен. Георги Шенников откри резултата през първата част, а след почивката Жардел си отбеляза автогол, който прекърши португалците.

В началото на мача домакините тръгнаха дръзко напред в търсене на важния успех. Още в четвъртата минута Витиньо можеше да отбележи, но ударът му мина встрани. Все пак натискът на ЦСКА даде резултат още в 13-ата минута. Тогава Брибас Натхо изведе Шенников на позиция сам срещу вратара и с хладнокръвен удар халфът направи 1:0. Останаха съмнения за засада при паса на израелеца, но попадението бе зачетено. До края на първата част армейците можеха да стигнат и до нов гол, но Василий Березуцки и Натхо пропуснаха.

След почивката обаче Бенфика взе инициативата и подложи на натиск домакините. Въпреки това противно на развитието на играта, ЦСКА стигна до второ попадение. В 56-ата минута Витиньо опита да центрира по земя, а Жардел подложи крака си, което се оказа фатално, тъй като топката влетя във вратата. Това се оказа решаващо за изхода на двубоя, тъй като ентусиазмът на гостите бе секнат и те не успяха да намерят сили, за да се върнат в срещата.

Любопитна статистика от срещата сочи, че вратарят на домакините Игор Акинфеев за първи път в кариерата си запази вратата си суха в мач от Шампионската лига. В 45 срещи досега стражът винаги бе допускал попадение в мрежата си, но днес успя да го предотврати.

По този начин ЦСКА Москва записа трета победа в групата и е близо до излизане към елиминационната фаза. Руснаците имат девет точки, докато лидерът Манчестър Юнайтед е с 12, но и мач по-малко. Основният съперник на армейците за класиране напред - Базел е с шест и домакинство на червените дяволи по-късно тази вечер. Бенфика от своя страна изгуби шансове за каквото и да било, след като е с нула точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари