Барса спечели група "D" след реми с Ювентус (видео)

07:44
Барса спечели група "D" след реми с Ювентус (видео)

Барселона си осигури първото място в група "D" на Шампионската лига, след каро направи равенство 0:0 при гостуването си на Ювентус в предпоследен мач от груповата фаза на турнира.

На " Ювентус Стейдиъм' в Торино двата тима не предложиха особено интересен футбол за зрителите, като каталунците, в чийто титулярен състав не попадна Лионел Меси, владееха повече топката, но положенията бяха рядкост и пред двете врати. В крайна сметка до гол така и не се стигна, като по този начин Барселона си осигури първото място в групата. Ювентус остава на второ място с 8 точки, една повече от третия Спортинг Лисабон, който взе домакинството си на Олимпиакос с 3:1. Това означава, че италианският тим се нуждае от успех при гостуването си в Атина след две седмици, за да си осигури продължаване в следващата фаза.

За осминафиналите се класира отборът на Челси, който разби Карабах с 4:0 като гост. Уилиян отбеляза два гола за успеха на сините, а Еден Азар и Сеск Фабрегас добавиха по един.

В другия мач от групата Атлетико Мадрид победи Рома с 2:0 като гост и запази теоретични шансове за класирането. В последния кръг Атлетико гостува на Челси, а Рома приема Карабах и при успех ще си осигури продължаване в следващата фаза.

В група "В" ПСЖ разби гостуващия Селтик със 7:1 след два гола на Неймар, два на Кавани и по един на Мбапе, Верати и Дани Алвес. В другия мач от групата Байерн победи Андерлехт с 2:1 като гост и запази шансове да се пребори за първото място в групата. В последния мач баварците приемат ПСЖ на "Алианц Арена".

В група "А" Базел победи Манчестър Юнайтед с 1:0 у дома, а ЦСКА Москва взе домакинството си на Бенфика с 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация