Увеличиха присъдата на Писториус на 13 години

15:02
Увеличиха присъдата на Писториус на 13 години

Присъдата на южноафриканския лекоатлет Оскар Писториус бе увеличена от 6 години на 13 години и 5 месеца от Върховния апелативен съд в страната. На 14 февруари 2013-та година Писториус застреля приятелката си Реева Стеенкамп с пушка в дома им.

От съда обявиха, че първоначалната присъда на известния параолимпиец е била "шокиращо лека" и я увеличаха на минималните за убийство 15 години, от които се вади времето, което Писториус вече е излежал. Участникът на Олимпийските игри в Лондон през 2012-та година не присъства в залата при обявяването на новата му присъда. Говорителката на семейство Стеенкамп - Таня Коен, изрази задоволството си от решението на съда. 

"Това е много емоционален момент за семейство Стеенкамп. Тяхната вяра в съдебната система днес бе потвърдена", каза Коен.

Оскар Писториус застреля приятелката си Реева Стеенкамп на 14 февруари 2013-та година в дома им в Претория. В последствие атлетът заяви, че е взел 29-годишната Стеенкамп за крадец и затова я е застрелял през вратата на банята с пушка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация