Гофен даде преднина на Белгия във финала с Франция

21:30
Гофен даде преднина на Белгия във финала с Франция

Световният номер 7 Давид Гофен спечели откриващия сблъсък с Лука Пуи от финала на Купа Дейвис между отборите на Белгия и Франция. На "Стад Пиер Моро" в Лил Гофен продължи с отличните си изяви от Финалите на световния тур в Лондон и победи със 7-5, 6-3, 6-1.

Срещата започна равностойно, като Пуи изглеждаше вдъхновен от многобройната публика, подкрепяща "петлите", и реализира няколко впечатляващи печеливши удара. Класата на Гофен обаче си каза думата и той започна да натиска сервиса на съперника си и в крайна сметка успя да го пробие в 11-ия гейм, след което затвори първия сет на своето подаване. Белгиецът пое контрол над мача след това и постигна по два пробива в следващите две части, за да стигне до чист успех след час и 59 минути игра. Гофен бе изключително солиден на собствен сервис, като загуби общо 17 точки при подаванията си и не даде нито една възможност за пробив на Пуи.

По този начин Белгия започна успешно похода си към първа титла от отборната надпревара, като във втория мач на сингъл днес един срещу друг ще се изправят първата ракета на Франция Жо-Вилфред Цонга и втората на Белгия Стив Дарсис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация