Ботев взе само точка като гост на Септември (видео)

15:11
Ботев взе само точка като гост на Септември (видео)

Ботев Пловдив не успя да победи Септември София като гост в двубой между двата отбора от 17-ия кръг на Първа лига. Срещата на ст. “Васил Левски” в София завърши 1:1, след като Тодор Неделев поведе от дузпа в седата на първото полувреме, а Крис Гади изравни в началото на втората част.

Възпитаниците на Николай Киров накравиха куп пропуски пред вратата на столичния тим, което бе и основната причина за пропуснатите две точки.
Жълто-черните взеха инициативата още от началото на двубоя и след няколко добри атаки в 15-ата минута се стигна и до първата голова възможност в мача. Йордан Минев центрира отляво към Тодор Неделев, който стреля с глава встрани от вратата.

Четири минути по-късно след нова добра акция отляво Густаво Афонсо бе фаулиран в пеналта и реферът Станислав Ставров посочи бялата точка. Тодор Неделев реализира дузпата с отсечен шут в левия ъгъл и изведе Ботев напред след 20 минути игра.

Голът даде допълнителна увереност на половдивчани и в 22-ата минута те можеха да удвоят своя аванс, но ударът на Густаво Афонсо с глава след центриране на Бризола профуча над напречната греда.

В 24-ата домакините стигнаха до първия си шанс, след като Борис Галчев бе оставен непокрит около дузпата, но бившето канарче стреля многонеточно.

Още в следващата атака възможност се откри и пред Фернандо Виана, бразилецът обаче избърза с удара от малък ъгъл и прати топката в аут.

В 32-ата минута вратарят на Септември Янко Георгиев демонстрира страхотен рефлекс и спаси удар на Серкан Юсеин от отлична позиция.

Две минути по-късно Ботев бе още по-близо до гола, когато Минев проби дълбоко в наказателното поле и пусна пред голлинията към Виана, но деветката не успя да засече в опразнената врата.

В началото на втората част жълто-черните създадоха нови две опасности. Първо Густаво Афонсо направи рейд в наказателното поче, но сбърка в завършващия пас, а малко по-късно Фернандо Виана засече центриране на Неделев, но не намери рамката.

Пропуските на Ботев бяха наказани в 53-ата минута. Десният защитник на Септември Георги Стоичков центрира на далечната греда към Крис Гади, който с глава изпрати топката в мрежата за 1:1.

Носителите на Купа България можеха да си върнат аванса само шест минути по-късно. Тодор Неделев центрира отлично от корнер към връхлитащия на скорост Радослав Терзиев, който засече топката, но я изпрати на сантиметри над вратата.

Николай Киров реагира с пускането в игра на Стивън Петков и Дуде Ндонгала на местата на Виана и Густаво и двете резерви създадоха следващия голям шанс за Ботев. В 74-ата минута французинът центрира меко в наказателното поле, а Стивън стреля красиво с воле с левия крак, но отново топката профуча на педя над напречната греда.

Жълто-черните продължиха с пропуските в 83-ата минута, когато след двойно подаване между Цветомир Панов и Дуде Ндонгала последният не намери добре топката и пропиля поредния голов шанс.

Ботев можеше и да загуби в самия край, когато след центриране от корнер и разбъркване в полето пред Чворович се наложи Цветомир Панов да чисти от голлинията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация