ЦСКА-София продава Кулма на шампиона на Колумбия

12:51
ЦСКА-София продава Кулма на шампиона на Колумбия

Медии в Колумбия съобщиха вчера, че крилото на ЦСКА Густаво Кулма ще има нов отбор от началото на 2018 г. Според публикациите в страната местният шампион от етап Клаусура Атлетико Жуниор вече се е разбрал с армейците и Кулма може да се счита за негов футболист. Подробности около сделката не се споменават, но ако в действителност двата клуба са стигнали до споразумение, ЦСКА ще получи трансферна сума за правата на Кулма.


Според приближени на играча обаче е по-вероятно той да напусне през лятото, а не в началото на новата година. 24-годишното крило преподписа с клуба преди два месеца, като контрактът му изтича през 2021 г. Към Кулма имаше многократно интерес и запитвания, откакто премина в ЦСКА през лятото на 2016-а. Колумбийският Милионариос преговаряше с армейците да вземе под наем играча, но те не се съгласиха да го пуснат.

 
Интересно е да се отбележи, че в Атлетико Жуниор, където Кулма може да заиграе, има бивш футболист на ЦСКА - Рафа Перес. Централният защитник разтрогна през месец май с червените, още преди края на първенството, и се прибра в родината си Колумбия. Перес играе редовно в новия си тим, като е записал 14 мача, всичките като титуляр, и 1 гол този сезон. За последно е взел участие при равенството 0:0 с Америка де Кали на 28 ноември в последен кръг от първенството. Атлетико Жуниор спечели Оспорвана битка с още 3 отбора за титлата от етап Клаусура.

 

"Тема Спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация