Щепанек: Да работя с Джокович е ново и увлекателно изпитание за мен

12:55
Щепанек: Да работя с Джокович е ново и увлекателно изпитание за мен

За мен е голяма чест да вляза в екипа на Новак, заяви Радек Щепанек. Бившият №1 в света обяви тази сутрин, че 39-годишният чех е новото попълнение в щаба му.

"Очаквам с нетърпение това ново и увлекателно изпитание за мен. Вярвам, че ние в екипа ще помогнем на Новак да достигне целите си. Като дългогодишен приятел на Джокович вярвам, че нашата дружба и сходни възгледи ще намерят отражение на корта. Още се наслаждаваме на паметните моменти заедно", коментира Щепанек. Сръбският тенисист в началото на май тази година се раздели с треньора си Мариан Вайда, фитнес треньора Гебхард Грич и физиотерапевта Милян Аманович. После започна работа с американската легенда Андре Агаси, който бе негов консултант. Очаква се Щепанек да стане помощник на Агаси, който ще бъде треньор на Ноле през сезон 2018.

"Радек е един от най-близките ми приятели в Тура. Винаги съм се изумявал от неговата решителност, страстта и любовта му към тениса. Той притежава много опит и знания, в продължение на дълги години игра на високо ниво. Много съм радостен, че ще обединим нашите сили и с нетърпение очаквам възможността да подновя състезанията с новия си екип. Сигурен съм, че Андре и Радек ще се сработят отлично. Новият сезон започва скоро и ми предстои да извървя дълъг път към предишните позиции. Ние разбираме, че е нужно да се движим стъпка по стъпка и няма да бързаме. Чувствам се много по-добре и с нетърпение очаквам възможности да играя", написа Джокович в официалния си сайт. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация