Селта открадна точка от "Камп Ноу" (видео)

16:05
Селта открадна точка от "Камп Ноу" (видео)

Отборите на

Барселона и Селта завършиха наравно 2:2 в среща от 14-ия кръг на Ла Лига. Яго Аспас вкара за гостите в 20-ата минута, но само две по-късно Лионел Меси изравни. В 25-ата минута съдиите не зачетоха гол на Луис Суарес заради несъществуваща засада. В 31-ата Меси уцели гредата. Суарес вкара за 2:1 в 62-ата минута, но в 70-ата Макси Гомес порази Тер Стеген - 2:2.


Срещата започна с жълт картон за Луис Суарес още преди изтичането на първата минута. Уругвавецът повали Сержи Гомес на земята, наранявайки рамото му. Това доведе и до смяна на защитника.

Гостите заложиха на солидно присъствие пред вратаря си и спокойно приемаха атаките на "лос кулес". В началните минути обаче опасности нямаше.

В 20-ата минута футболистите на Селта направиха показна контраатака, при която Аспас първо се измъкна от засада, а след това и изпрати топката в мрежата, след като преди това Марк-Андре тер Стеген беше спасил сигурен гол след шут на Макси Гомес.


Отговорът на лидера в класирането обаче беше светкавичен. Две минути по-късно Меси изравни с изстрел между краката на Рубен Бланко.

В 25-ата минута се стигна до много дискусионно положение, при което Суарес беше изведен сам срещу стража и реализира, но страничният съдия вдигна флага за засада. От повторенията се видя, че по-скоро няма такава.


Натискът на Барса вече беше доста силен и в 31-ата минута Меси стреля в гредата.

В 36-ата Паулиньо беше на косъм от втори гол, след като с глава стреля от няколко метра, но вратарят спаси.

В 44-ата Меси се беше устремил към попадение за 2:1, но Пионе Систо, който днес имаше доста по-дефанзивни функции от обикновено, се намеси в точния момент.

Втората част започна със "златен" шанс за Паулиньо, след като в 48-ата минута бразилецът изскочи сам срещу вратаря, преодоля го, но после не уцели вратата.


Капитанът Андрес Иниеста напусна игра за сметка на Денис Суарес, но схемата на игра на "блаугранас" не се промени.


Обратът стана факт в 62-ата минута, когато Меси изведе Жорди Алба зад гърба на отбраната, а след това последва пас към Луис Суарес и гол за 2:1. Засада при атаката нямаше, защото Систо покри.


Това попадение даде допълнителни сили на домакините и само две минути по-късно Меси за малко да се разпише с глава.


В 66-ата Аспас поиска дузпа в полза на Селта, но съдията прецени, че нарушение не е имало.


От нищото в 70-ата минута гостите успяха да изравнят за 2:2. Тогава Аспас тръгна да атакува по дясното крило, когато запътилия се към него Самюел Юмтити се хвана за бедрото и не успя да го спре. Последва пас към Макси Гомес и кълбото се оплете в мрежата.


Защитникът на Барса веднага напусна заради травмата си.


В 75-ата Жерард Пике можеше да върне преднината на домакините, но удари гредата, след като беше задминал Бланко.


В 79-ата реферите Алба и Уго Майо се сдърпаха край тъчлинията, но съдията реши да не им дава картони.


Меси можеше да донесе успеха в 85-ата, но топката му дойде по неудобен начин след рикошет и ударът с глава излезе в аут.


В ответната атака обаче секунди по-късно и гостите можеха да реализират, но Тер Стеген спаси удара на Систо.


БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Меси, Суарес


СЕЛТА: Рубен, Вас, Сержи Гомес, Майо, Фонтас, Лоботка, Жозабед, Мендес, Аспас, Систо, Макси Гомес

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
03.12.2017 11:18

Най-любопитният момент беше когато в 79-та минута, се сдърпаха реферите Алба и Майо!!

BarcaLeo
03.12.2017 08:44

не може всеки път да се реве по съдията, барса си имаха доста полужения за да бият, както и селта Хса е справедлив резултат