ЦСКА с уникален план за "Армията"

12:02
ЦСКА с уникален план за "Армията"

Ръководството на ЦСКА е подготвило уникален план за цялостната реконструкция на "Армията", информира "Тема Спорт". Той предвижда стадионът да се превърне в №1 у нас в рамките на 24 месеца след старта на дейностите по него. Това, разбира се, ще се случи, ако ЦСКА спечели конкурса за базите, което би било и най-нормалното развитие на нещата. Всичко останало ще е грандиозна провокация.

финансовите благодетели на ЦСКА планират да реконструират изцяло съоръжението, като ще се движат сектор по сектор. "В този си вид "Армията" е срам за клуба", коментира преди малко повече от месец административният директор на червените Милко Георгиев. Затова и ръководството няма да пести средства, за да превърне стадиона в най-модерния у нас. Той ще покрива всички критерии на УЕФА за провеждане на мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Много сериозни са плановете и за базата в Панчарево. На този етап там бяха възстановени двата терена и изграден трети, а също бяха обновени изцяло съблекалните и бунгалата. В бъдеще ще се построят общежитие и ресторант за школата на мястото на рушащото се стрелбище.

ЦСКА обаче е с вързани ръце, преди да завърши конкурсът за базите. В момента може да се закупува документацията за участие, като процедурата е отворена до 11 декември (понеделник). След това комисия на спортното министерство ще разгледа кандидатурите и до 3 януари трябва да обяви кой е победителят. Крайният срок за сключване на договор е 10 януари 2018 г. Една аматьорска формация вече закупи документи. Тя не отговаря на изискванията на спортното министерство, но би могла да обжалва крайните резултати от конкурса, което пък от своя страна е възможно да забави отдаването на базите. В ЦСКА са подготвени за нови подмолни удари, но вярват, че в крайна сметка всичко ще завърши успешно. На първо време договорът за базите ще е с продължителност 10 години, но с промени в законодателството ще нарасне до 3 десетилетия. ЦСКА планира цялостна реконструкция на стадиона в рамките на 2 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация