Компани: Значението на дербито с Юнайтед е огромно

09:35
Компани: Значението на дербито с Юнайтед е огромно

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани разкри, че за него най-важният мач през сезона винаги е този с градския съперник – Манчестър Юнайтед. Двата тима ще премерят сили тази неделя на "Олд Трафорд" в дербито от 16-ия кръг във Висшата лига.

"Винаги, когато дойде време точно за този мач се фокусирам изцяло върху него, заяви бранителят пред "Sky Sports". Често мениджъри и играчи се опитват да омаловажат значението на този сблъсък, но това са глупости. В момента това дерби е най-важният мач за мен", коментира още белгийският национал.

В последните месеци тимът на Пеп Гуардиола се намира в невероятна форма, като гражданите записаха 13 поредни победи в първенството. Въпреки лидерската позиция във Висшата лига и преднината от 8 точки пред градския съперник, Компани призна, че за него предстоящият сблъсък е много повече от просто битка за по-добро класиране.

"Значението на този мач е огромно и всеки един от нас ще даде най-доброто, на което е способен, за да победим. Няма значение на кое място се намираме в подреждането, дали се нуждаем от точка или три, единственото, което има значение е да си тръгнем от Олд Трафорд с високо вдигнати глави."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация