Предстоят последните мачове от групите на Шампионска лига

10:40
Предстоят последните мачове от групите на Шампионска лига

Днес предстои да се изиграят последните двубои в 4 от групите на Шампионската лига. Повечето от тях крият сериозна интрига и ще решат кои отбори ще продължат напред в турнира и кои ще се включат в Лига Европа. Има обаче и мачове, от които не зависи нищо и тимовете ще играят само за честта си си и за премиите от УЕФА.

В група "А" Манчестър Юнайтед се нуждае от точка у дома срещу ЦСКА Москва, за да финишира на първото място. Червените дяволи ще се класират и при загуба, освен ако тя не е с повече от 6 гола. Това условие важи в случай, че Базел спечели гостуването си на Бенфика и три отбора съберат по 9 точки. ЦСКА ще продължи само ако завърши с повече точки от Базел. Задачата на швейцарците е по-лесна, защото гостуват на записалия пет поредни загуби Бенфика, а освен това имат и предимство в преките двубои с армейците.

В група "В" Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен отдавна отвяха Селтик и Андерлехт и остава единствено да определят кой ще грабне първото място. Единственият вариант това да не е ПСЖ е Байерн да спечели срещу тима на Унай Емери на "Алианц Арена" с 4 или повече гола разлика.

Подобна е ситуацията и в битката за третата позиция между Селтик и Андерлехт. Белгийците загубиха у дома с 0:3, което означава, че се нуждаят от успеха със същия или по-голям резултат в Глазгоу, за да изместят детелините.

В група "С" Челси вече си осигури участие на осминафиналите, но се стреми да финишира на първо място. Това може да стане с победа срещу Атлетико Мадрид. В случай на равенство или загуба, сините пак имат шанс да запазят лидерската позиция, но само ако Рома не победи Карабах у дома. Три точки за вълците автоматично ще означават, че Атлетико ще завърши на трето място и няма да играе в директение елиминации. За да продължат напред, дюшекчиите се нуждаят от победа на "Стамфорд Бридж" и грешна стъпка на Рома. Карабах със сигурност ще е последен в групата.

Барселона вече си гарантира първото място в група "D", a фаворит за второто е Ювентус. Италианският гранд гостува на Олимпиакос и може да реши всичко с победа. Равенство ще даде шанс на Спортинг Лисабон да измести бианконерите с евентуален успех на "Камп Ноу". Олимпиакос няма шанс дори за третото място.

Последен кръг от груповата фаза:

Група "А":
► Бенфика - Базел
► Манчестър Юнайтед - ЦСКА Москва

Група "В":
► Байерн Мюнхен - Пари Сен Жермен
► Селтик - Андерлехт

Група "С":
► Челси - Атлетико Мадрид
► Рома - Карабах

Група "D":
► Барселона - Спортинг Лисабон
► Олимпиакос - Ювентус

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация