Байерн взе реванш от ПСЖ (видео)

21:16
Байерн взе реванш от ПСЖ (видео)

Байерн (Мюнхен) победи с 3:1 Пари Сен Жермен в последния мач на двата отбора от Група “В” на Шампионската лига. Баварците си върнаха на парижани за загубата с 0:3 по-рано през сезона, но в крайна сметка не успяха да изместят французите от първото място в класирането. И двата отбора приключват с актив от по 15 точки, но благодарение на дикретните двубои, играчите на Унай Емери ще са сред поставените за жребия за елиминационната фаза.

Резултатът бе открит от домакините в осмата минута. Тогава Кингсли Коман прати с глава една топка в малкото наказателно поле, където Роберт Левандовски бе оставен непокрит и хладнокръвно откри. В 37-ата минута преднината на баварците беше удвоена. Хамес Родригес центрира отлично към Корентен Толисо и французинът наказа сънародниците си с глава. Последваха нови силни минути за домакините, но до ново попадение не се стигна. Въпреки това баварците можеха да бъдат повече от дволни от развоя на първата част.

В началото на втората част обаче ПСЖ спря устрема на домакините. Единсон Кавани намери елегантно Мбапе и младокът с глава намали за 2:1. Това смъкна за известно време ентусиазма на Байерн, но скоро те отново се активизираха. Така в 69-ата минута стигнаха до трети гол. Коман напредна по левия фланг и върна назад в наказателното поле към Толисо, който засече топката за втори път във вратата на Алфонс Ареола.

Французите имат пълен актив от 15 точки, докато германците са с три по-малко. В първия мач между двата отбора на “Парк де Пренс” ПСЖ се наложи с категоричното 3:0, така че баварците ще трябва да подобрят този резултат, ако искат да изместят играчите на Унай Емери от върха.

БАЙЕРН - ПСЖ 3:1


1:0 Левандовски (8)
2:0 Толисо (37)
2:1 Мбапе (50)
3:1 Толисо (69)


БАЙЕРН (МЮНХЕН): Улрайх, Алаба, Зюле, Хумелс, Кимих, Руди, Хамес, Толисо, Рибери, Коман, Левандовски


ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Ареола, Курзава, Тиаго Силва, Маркиньос, Алвеш, Дракслер, Рабио, Верати, Мбапе, Неймар, Кавани

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация