Триумф за Юве в Атина (видео)

23:59
Триумф за Юве в Атина (видео)

Шампионът на Италия Ювентус стана поредният отбор, който се класира на 1/8-финал в Шампионската лига. "Старата госпожа" си свърши работата в гостуването на Олимпиакос в последния си мач от група "D", като се наложи с 2:0 в Атина и така си гарантира второто място в крайното класиране. Италианският шампион изигра силно първо полувреме и поведе с гол на Хуан Куадрадо в 15-ата минута. През втората част гостите отстъпиха инициативата, но в края на мача издебнаха своя шанс и подпечатаха успеха си с попадение на Федерико Бернардески с 90-ата минута.


Торинци натиснаха противника си още в първите минути и в 7-ата минута Дибала бе намерен от Де Шильо на далечната греда и отправи удар, но Прото се намеси и с ръка изби топката в ъглов удар.

Все пак добрата игра на гостите в началото даде резултат и те стигнаха до попадение в 15-ата минута.

Алекс Сандро проби в наказателното поле и намери непокрития Куадрадо пред вратарското поле и колумбиецът необезпокояван вкара топката в опразнената мрежа.

В 25-ата минута Куадрадо бе намерен чудесно от Игуаин и се виждаше как ще вкара втори гол, но стражът на домакините успя да се справи.

Десетина минути след това и Игуаин имаше добър шанс да се разпише, след като бе намерен от Дибала в наказателното поле и се обърна, и стреля, но топката премина покрай вратата.

Малко преди почивката гърците бяха на косъм от изравнителен гол, но Шчесни направи феноменално спасяване, след като по фамозен начин отрази удар на Джорджевич от близка дистанция и демонстрира зашеметяващ рефлекс.

Второто полувреме започна също с добро темпо, като гърците натиснаха противника си в първите минути от него.

Шчесни се намеси на два пъти в рамките на минута в 57-ата минута и предотврати сигурно попадение.

През следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и опасните положения липсваха.

В 82-ата минута бившата трансферна цел на Левски Марин бе близо до изравняване, но нацели гредата и така пропусна страхотен шанс да възстанови статуквото.

В 89-ата минута Бернардески реши всичко с фантастичен удар от наказателното поле с който опъна противниковата мрежа.

До самия край нямаше повече голове.

ОЛИМПИАКОС - ЮВЕНТУС 0:2

0:1 Куадрадо 15
0:2 Бернардески 89

ОЛИМПИАКОС: Прото, Елабделауи, Енгелс, Николау, Одиджа-Офо (62 - Фортунис), Ромао, Тахсидис, Кутрис, Пардо, Себа (46 - Марин), Джорджевич

ЮВЕНТУС: Шчесни, Бардзали, Бенатиа, Сандро, Де Шильо, Матюиди, Кедира, Куадрадо (84 - Бернардески), Дъглас Коста, Игуаин, Дибала (62 - Пянич)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация