Адриан Андреев изпусна три мачбола и отпадна от "Orange Bowl"

14:11
Адриан Андреев изпусна три мачбола и отпадна от "Orange Bowl"

След като спечели титлите на сингъл и на двойки на „Eddie Herr“, Адриан Андреев отпадна в първия кръг на 56-то издание на "Orange Bowl" - световно индивидуално първенство за юноши и девойки.

Умората от тежката седмица на „Eddie Herr“ изглежда каза своята дума и Андреев загуби в оспорван двубой със 7-5, 3-6, 6-7(1) от поставения под номер 15 британец Джордж Лофхаген. Адриан губеше с 3-5 в първата част, но спечели четири поредни гейма, а това и сета със 7-5. Втората част започна по подобен на първата, като Адриан отново изостана в резултата. Този път не Андреев не успя да върне пробива и след 3-6 се стигна до решителен трети сет.

В него нашето момче започна великолепно и имаше преднина от 3-0 и 5-2. Лофхаген успя да изравни до 5-5, но Адриан стигна до нов брейк и сервира за мача при 6-5. При този резултат Андреев имаше три мачбола, но не успя да затвори мача и се стигна до тайбрек. В него силите на родната ни надежда не стигнаха и се стигна до загуба с 1-7 точки.

На двойки 16-годишният Андреев ще играе заедно с Достанбек Ташбулатов от Казахстан. В първия кръг те срещат Адмир Календер (Хърватия) и Валентин Ройе (Франция).

Участието на Адриан Андреев на поредица турнири в САЩ, сред които "Eddie Herr" и "Orange Bowl" се осъществява с подкрепата на Българската федерация по тенис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация