Реал надви Борусия (Д) в зрелищен мач на "Бернабеу", Роналдо покори нов връх (видео)

23:46
Реал надви Борусия (Д) в зрелищен мач на "Бернабеу", Роналдо покори нов връх (видео)

Отборът на Реал Мадрид постигна престижна победа с 3:2 като домакин на Борусия Дортмунд в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. С успеха си Лос Галактикос завършва на второ място в група "Н" с 13 точки, докато жълто-черните остават на 3-а позиция с едва 3 пункта и ще играят в Лига Европа.

Възпитаниците на Зинедин Зидан започнаха мача много силно и поведоха в резултата още в 8-ата минута. Иско изведе Борха Майорал сам срещу вратаря и младият нападател откри с хладнокръвно изпълнение.

В 12-ата минута Кристиано Роналдо удвои предимството на Кралския клуб. Актуалният носител на Златната топка отправи топовен удар от около 20 метра и не остави никакви шансове на Роман Бюрки. С този гол Роналдо стана първият футболист в историята с попадение във всеки един мач от груповата фаза на Шампионската лига. 

В края на първото полувреме Пиер-Емерик Обамеянг намали разликата в резултата и върна жълто-черните в мача. В началото на втората част дойде и изравнителното попадение, отново дело на габонския топ нападател.

Последната дума в двубоя имаше Лукас Васкес, който се разписа в 81-ата минута за крайното 3:2 в полза на действащия европейски клубен шампион. Така след изиграването на последните мачове в турнира за тази година, крайното класиране в група "Н" изглежда по следния начин: Тотнъм е едноличен лидер с 16 точки, следван от Реал Мадрид с 13, Борусия Дортмунд е 3-и с 3, а АПОЕЛ заема последната позиция с 2.

Реал Мадрид - Борусия Дортмунд 3:2

1:0 Борха Майорал '8

2:0 Кристиано Роналдо '12

2:1 Пиер-Емерик Обамеянг '43

2:2 Пиер-Емерик Обамеянг '48

3:2 Лукас Васкес '81

Състави:

Реал Мадрид - Навас, Рамос, Варан, Начо, Роналдо, Касемиро, Ернандес, Васкес, Майорал, Иско, Ковачич

Борусия Дортмунд - Бюрки, Суботич, Папастатопулос, Бартра, Шахин, Герейро, Дауд, Пулишич, Шмелцер, Кагава, Обамеянг

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация