Ливърпул разкъса отбора на Попето със 7:0 (видео)

00:16
Ливърпул разкъса отбора на Попето със 7:0 (видео)

Отборът на Ливърпул спечели група "Е" на Шампионската лига, след като постигна историческа победа със 7:0 като домакин на Спартак Москва. Това е втори успех за мърсисайдци с такъв резултат в тазгодишното издание на груповата фаза на турнира след двубоя с Марибор в Словения на 17-и октомври.

Българският национал Ивелин Попов не получи шанс за изява на "Анфийлд" и изгледа мача от резервната скамейка на шампиона на Русия.

Иначе английският тим откри резултата още в 4-ата минута, когато бразилецът Филипе Коутиньо се разписа от дузпа. Отново той бе точен за 2:0 в 15-ата минута, а 4 по-късно сънародникът му Роберто Фирмино фиксира класическата преднина на домакините. 

В началото на второто полувреме Садио Мане покачи на 4:0. В 50-ата минута Коутиньо реализира още един гол и оформи своя хеттрик - 5:0. В 76-ата минута Мане покачи на 6:0, а Мохамед Салах имаше честта да фиксира крайния резултат малко преди края на редовното време.

По този начин Ливърпул гарантира първото си място в групата с 12 точки. Севиля завърши на 2-а позиция с 9 пункта, следван от Спартак Москва с 6 и Марибор с 3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация