ЦСКА с нов трансферен удар, обявява второто си зимно попълнение до часове

12:21
ЦСКА с нов трансферен удар, обявява второто си зимно попълнение до часове

Желаният от ЦСКА нападател Фейвер Меркадо премина медицински прегледи в София вчера, а днес се очаква да подпише договор с клуба. Колумбиецът пристигна в България във вторник, за което "Тема Спорт" своевременно информира. Той би трябвало да се превърне във второто зимно попълнение на ЦСКА след Роланд Алберг. 27-годишният колумбийски голмайстор е подробно запознат със ситуацията на "Армията". Фейвер е цел №1 в зимната селекция и ръководството на червените е преговаряло с него и колумбийския му тим Кортулуа от дълго време. Меркадо е обвързан до 2020 г. с южноамериканския клуб.
 
Ако нападателят подпише с ЦСКА днес, той по всяка вероятност ще гледа предстоящите мачове с Берое и Лудогорец. Възможно е Меркадо да проведе и няколко тренировки с отбора. Припомняме, че Фейвер е голмайстор на първенството в родината си през пролетта на тази година. Той реализира 11 гола в първия дял от шампионата, въпреки че отборът му Кортулуа завършва последен, 20-и. Наесен тимът се изкачва до 13-а позиция, но Меркадо бележи само 5 пъти. Общо е изиграл 37 мача, в които е реализирал 16 пъти.

Ако колумбиецът подпише с ЦСКА, той ще стане 4-ият в отбора с паспорт извън ЕС, но има голяма вероятност армейците да се разделят със съименника му от Еквадор - Кевин. Така Меркадо ще освободи квота за... Меркадо.
 
В плановете на червените попадат и други централни нападатели освен Фейвер, като приоритетни цели са бразилецът Гилермо Делаторе (25 г.) и австриецът Сайфедин Наби (24 г.). Още един играч за върха на атаката обаче ще бъде привлечен само ако се стигне до трансфер на Фернандо Каранга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
09.12.2017 02:01

Как им правите реклама на тия все едно че са футболисти които играят футбол на високо ниво... А група е пълна скука!