Гуардиола: С Моуриньо сме като близнаци

18:14
Гуардиола: С Моуриньо сме като близнаци

Пеп Гуардиола разкри, че Давид Силва е готов и ще играе в дербито на град Манчестър в неделя от 18:30 часа. Испанецът имаше проблеми в началото на седмицата, а мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо веднага заяви, че каталунецът лъже за травмата на опитния си халф. Къде е истината може само да гадаем, но е факт, че Специалния "предрече", че Силва ще играе на "Олд Трафорд". 

"Давид е готов, днес (б.р. -вчера) ми каза, че се чувства перфектно. Компани обаче е под сериозен въпрос, а Фабиан Делф е болен. Утре (б.р. - днес) ще видим какво е тяхното състояние. Ще бъде голямо удоволствие да играем на "Олд Трафорд". От един двубой не зависи титлата във Висшата лига, най-важното е да се представим добре. Това е маратон, а ние дори не сме преполовили първенството. След дербито ще се съсредоточим да се възстановим възможно най-бързо за срещата със Суонзи, която е само три дни по-късно. Юнайтед е много силен. Арсенал отправи цели 33 удара към тяхната врата, но въпреки това загуби. С Моуриньо сме като близнаци, защото сме обсебени от идеята да печелим трофеи. Но това в пълна степен важи и за Антонио Конте, Юрген Клоп и Маурисио Почетино. Никога няма да критикувам противниковите отбори за начина, по който играят. Не съм го правил в миналото, няма да го правя и сега, футболът затова е страхотен, защото всеки го играе по свой начин. Има различни начини да му се наслаждаваш, просто е. Мачът е много важен, защото това е Юнайтед", сподели Гуардиола на традиционната си пресконференция преди визитата на "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aguero16
09.12.2017 22:17

Гуардиола за разлика от повечето големи треньорчета, си гледа собствения отбор и не коментира много, много противниковия, особено относно съставите и стила на игра. Много ме издразни как Моуриньо дрънка глупости, че Гуардиола лъжел за контузии, какво значение има за Моуриньо дали Силва ще играе или не, ако иска Гуардиола направо да му прати тактическия план, та да се нагоди португалския лисугер...