Нулево равенство в мегасблъсъка между Ювентус и Интер (видео)

23:39
Нулево равенство в мегасблъсъка между Ювентус и Интер (видео)

Голямото дерби на Италия между Ювентус и Интер завърши без победител. Двата тима не успяха да си отбележат гол в сблъсъка на "Алианц Стейдиъм" в Торино, който приключи 0:0. Този резултат като че ли повече задоволи гостите, които удържаха първото си място във временното класиране в Серия "А" и остават без поражение от началото на сезона. 

Ювентус създаде първата интересна възможност в мача. В 9-ата минута домакините пропуснаха страхотен шанс за откриване на резултата. Една центрирана топка стигна до непокрития Марио Манджукич в наказателното поле, който стреля отблизо, но не успя да преодолее Самир Ханданович. След това топката пак стигна до хърватина, който опита втори изстрел с глава, но Жоао Миранда изчисти пред голлинията.

В 14-ата минута Миралем Пянич имаше шанс да стреля от фаул от около 25 метра, но не намери очертанията на вратата.

В 24-ата минута Марсело Брозович опита центриране, което коварно се насочи към вратата, но Войчех Шчесни внимаваше и улови топката.

В 37-ата минута домакините отново стигнаха до голова опасност. Блес Матюиди технично с гърди свали за Сами Кедира, който мигновенно отправи удар по посока на вратата, но Ханданович отново бе заел добра позиция и спаси.

Минута преди края на първото полувреме при едно центриране от корнер се стигна до разбъркване и удар по посока вратата на Интер, но и съдията отсъди нарушение в атака. 

Само минута по-късно домакините удариха и греда. Хуан Куадрадо центрира перфектно за Манджукич, който стреля с глава, но в напречната греда.

Втората част започна с нов шанс за Ювентус в 50-ата минута, но Манджукич отблизо не успя да си спре добре топката и да я насочи във вратата. Интер пък отговори с далечен изстрел на Антонио Кандрева, който не затрудни Шчесни.

В 54-ата минута Манджукич отправи удар от дистанция, но в ръцете на вратаря. Две минути по-късно удар на Мауро Икарди се спря в ръката на Меди Бенатия в наказателното поле, но съдията прецени, че защитникът не е действал умишлено и не посочи бялата точка.

Домакините обаче продължаваха да атакуват. В 58-ата минута силен удар на Гонсало Игуаин бе спасен от вратаря. След това в 60-ата минута в опит да изчисти една топка Перишич за малко да си отбележи автогол, но отново Ханданович бе на мястото си.

В 68-ата минута се стигна до поредна опасност пред вратата на Интер. Ханданович излезе неразчетено при едно центриране, Сами Кедира отправи удар, но не успя да уцели очертанията на опразнената врата.

В 71-ата минута Ханданович отново бе поставен под напрежение. Квадво Асамоа стреля мощно, но словенецът демонстрира отличен рефлекс и опази вратата си.

В 85-ата минута Интер стигна до една от малкото си възможности в мача. Матиас Весино стреля опасно от около 25 метра, но прати топката встрани от вратата.

В крайна сметка мачът приключи без победител. Интер остана на върха с 40 точки, а Юве вече е втори с 38 точки. И двата тима обаче имат мач повече от преследвача Наполи, който също е с 38 точки до момента и има шанс утре да си върне първото място, ако спечели домакинството си на Фиорентина.

Състави:

Ювентус - Шчесни, Бенатия, Киелини, Де Шильо, Матюиди, Кедира, Пянич, Асамо, Куадрадо, Игуаин, Манджукич

Интер - Ханданович, Миранда, Сантон, Д'Амброзио, Шкриняр, Перишич, Кандрева, Валеро, Весино, Брозович, Икарди

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари