Евертън открадна точка от "Анфийлд" (видео)

17:30
Евертън открадна точка от "Анфийлд" (видео)

Ливърпул и Евертън завършиха наравно 1:1 на  “Анфийлд”.

 

От първия съдийски сигнал “червените” започнаха да търсят пролуки в защитата на съперника, който се опитва да играе на по-бавно темпо и да разчита на контраатаки. Първото по-сериозно положение Салах центрира отдясно, но опитът за воле на Милнър бе блокиран. В другата половина Миньоле трябваше да излиза далеч от вратата си след дълго подаване към Ниасе, но вратарят се справи.


Постепенно тактиката на Алърдайс оказа по-сериозно влияние върху срещата и атаките на Ливърпул все по-рядко застрашаваха Пикфорд. Темпото като цяло намаля, както и интересните събития на терена, а Евертън успяваше да блокира опитите на съперника да организира нещо опасно.


В този период единственото, което можеше да промени това, бе индивидуална брилянтност. Точно това се случи в 42-ата минута, когато Мохамед Салах направи разликата. Египтянинът се справи с двама защитници на малко пространство и със страхотен удар завъртя топката към горния десен ъгъл на Пикфорд. С този гол, който е негов 13-ти, Салах се върна на върха при голмайсторите във Висшата лига, като изпревари Хари Кейн. Той вече има 19 попадения в 24 мача във всички турнири, колкото вкара за цялата изминал сезон в Рома.


В самия край на първата част Ливърпул пропусна великолепен шанс да отбележи нов гол. Мане се откъсна и напредна, а вдясно от него имаше трима негови съотборници, които се озоваваха на празна врата, но Садио реши да стреля, а не да подава и шансът бе пропилян.

 

Отборът на Клоп започна вихрено второто полувреме, като много бързо създаде няколко добри възможности. Първо удар с глава на Салах мина встрани от вратата. След това Соланке бе изпуснат от защитата на Евертън и пусна към Мане, но той не успя да се възползва. След ъглов удар пък Ловрен бе близо до голлинията, когато Холгейт успя в последния момент да изчисти топката пред крака му.

В този период превъзходството на Ливърпул бе повече от осезаемо, като за разлика от първата част то се изразяваше и в голови ситуации. В 63-ата минута Оклейд-Чембърлейн  центрира остро, а Мане не успя да засече топката. Малко по-късно Джо Гомес стреля опасно с глава след центриране от фаул на Салах.

На фона на тоталната доминация на “червените” Евертън шокиращо стигна до изравняване в 77-ата минута. Малко след като спечелиха първия си ъглов удар от началото на срещата, “карамелите” получиха право да изпълнят дузпа. Ловрен подпря Калвърт-Люин в наказателното поле и съдията отсъди нарушение, а от бялата точка Уейн Рууни отбеляза първия си гол в дербито на Мърсисайд. До края резултатът остана непроменен и така двата тима поделиха точките.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация