Барса потопи "жълтата подводница" (видео)

23:37
Барса потопи "жълтата подводница" (видео)

Барселона запази дистанцията пред преследвачите след труден успех с 2:0 при гостуването си на Виляреал в среща от 15-ия кръг. Каталунците бяха улеснени от директен червен картон в 60-ата минута, след който паднаха и попаденията на Луис Суарес (72) и Лионел Меси (83). Любопитното е, че при втория гол на Барса имаше втора топката на терена, макар и доста далеч от ситуацията.


Срещата започна с греда за Барса още в четвъртата минута. След корнер Пике стреля с глава и нацели напречната греда. В 11-ата минута страничният рефер вдигна спорна засада на Роберто Сориано. Повторенията показаха, че по-скоро няма засада. В 16-ата Сориано стреля атрактивно от въздуха, а Марк-Андре тер Стеген направи впечатляващо спасяване с една ръка.


В 22-ата Меси стреля от 21-метров фал, потърси ъгъла на стената, но Асенхо беше подготвен и се справи. В 26-ата Тер Стеген отново внимаваше след центриране на Раба, при което Сориано протегна крак, но не успя да играе с топката. Акциите на "подводницата" бяха доста остри и често създаваха напрежение пред вратата на германския страж. В 28-ата съдията не видя как Хауме Коста избута Луис Суарес при изритана напред топка.


В 35-ата Денис Суарес на два пъти сгреши отиграването при предпоставки за чудесно продължение. Три минути по-късно Лео фалцира топката от дъгата и кълбото премина на около половин метър встрани. В 42-ата "жълтите" отново създадоха опасност, топката беше центрирана отляво, а Тер Стеген изби току пред крака на Роберто Сориано. До края на полувремето гол не падна, като домакините трябва да съжаляват повече, тъй като имаха по-острите ситуации.


Второто полувреме започна с протяжно темпо. Атаките на Барса до голяма степен бяха лишени от творчество. В 58-ата Жорди Алба центрира, Асенхо не се намеси добре, а влезлият секунди по-рано Пако Алкасер се размина с топката. Минута по-късно левият бек намери Меси на точката на дузпата, аржентинецът моментално потърси далечния ъгъл и кълбото облиза гредата. В 60-ата съдията извади директен червен картон на Раба за много опасно влизане с бутоните напред в краката на Серхио Бускетс.


Каталунският тим очаквано се настани в половината на "жълтите". В 67-ата Алба центрира, Луис Суарес отклони на първа греда и имаше малшанса да уцели далечната греда. В 70-ата познатата комбинация между Меси и Алба отново донесе опасност пред вратата на домакините. Лео намери испанския национал, той върна топката в наказателното поле, а след мигновения шут тя се оплете във външната страна на мрежата.


В 72-ата натискът на "лос блаугранас" донесе гол. Алкасер много фино чукна топката за Луис Суарес, който сам срещу вратаря реши да финтира и секунда по-късно вкара на празна врата - 0:1. В 76-ата Ману Тригерос отправи много добър шут от 25 метра - Тер Стеген предугади посоката и изби. В 81-ата Меси копна топката за Луис Суарес, който не успя да уцели добре топката от въздуха.


Стотина секунди по-късно Ла Пулга реши спора с втори гол. Виктор Руис сбърка при изнасянето, Меси получи топката, двама бранители се сблъскаха, аржентинецът изскочи срещу Асенхо и го матира с точен удар. Повторенията показаха куриоз. По време на гола на Лео на терена е имало втора топката, макар и далеч от ситуацията.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация