Руският олимпийски комитет одобри участието на руснаци в Пьончан под неутрален флаг

16:36
Руският олимпийски комитет одобри участието на руснаци в Пьончан под неутрален флаг

Руският олимпийски комитет официално даде зелена светлина на руските атлети да участват на Зимните олимпийски игри в Пьончан под неутрален флаг. Миналата седмица МОК реши да не допуска Русия до Игрите в южнокорейския курорт, но отделни спортисти могат да бъдат допуснато до участие, ако покрият определени условия.

"Всички бяхме единодушни - нашите атлети трябва да отидат в Пьончан и да постигнат победи за Русия. Нашите спортисти също изразиха желание да участват в Игрите", коментира президентът на РОК Александър Жуков. "Ние ще уважим желанието на всеки един спортист и ще осигури всичката нужна финансова, легална и спортно-техническа подкрепа", допълни Жуков. 

От Руския олимпийски комитет допълват, че на 15 декември ще изпратят делегация в Лозана, за да бъдат уточнено как точно руските атлети ще могат да участват в Пьончан. Според Жуков около 200 спортисти от страната могат да участват на Олимпиадата.

Участието на руски спортисти под неутрален флаг в Пьончан бе одобрено и от президента на страната Владимир Путин миналата седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация