Ботев на 1/2-финал за Купата след гръмка победа срещу Литекс (видео)

20:40
Ботев на 1/2-финал за Купата след гръмка победа срещу Литекс (видео)

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив изпрати една от най-емоционалните години в историята си с категорична победа и класиране на полуфинал в турнира, който спечели през 2017-та. Жълто-черните разгромиха с 5:0 втородивизионния Литекс в четвъртфинален мач на "Футболен комплекс Ботев 1912". 

Хеттрик за канарчетата заби Стивън Петков, а по едно попадение за изразителния успех добавиха Фелипе Бризола и Тодор Неделев. Възпитаниците на Николай Киров подходиха изключително сериозно към мача и решиха неговия изход още през първото полувреме, в което реализираха три безответни гола.

Ботев можеше да открие още в 8-ата минута, когато Стивън Петков се размина с прострелно центриране на Цветомир Панов на метър пред голлинията.

В 15-ата таранът, който за първи път започна като титуляр откри с глава след перфектно центриране на Дуде Ндонгала отляво. 

В 21-ата Бризола можеше да удвои, но защитник в оранжево изчисти застана на пътя на топката току пред голлинията.

Три минути по-късно Тодор Неделев стреля изненадващо и много опасно от фаул встрани от наказателното поле, а топката премина на сантиметри покрай лявата греда.

В 29-ата канарчетата удвоиха след отлична атака, при която Тодор Неделев бе изведен зад гърба на защитата и събра овациите на публиката, като вместо да шутира сервира на празна врата на Стивън Петков, който без проблеми направи 2:0.

Централният нападател на Ботев можеше да фиксира своя хеттрик три минути след второто попадение, когато отново се размина след прострелно центриране на Неделев пред вратата на гостите.

В последната минута на полувремето жълто-черните все пак направиха преднината си класическа след техничен удар на Фелипе Бризола.

Носителите на трофея започнаха спокойно втората част и в 55-ата минута Литекс застраши за пръв и последен път вратата на Даниел Кайзер. Това се случи след хубав удар от фаул на капитана на ловчанлии Ивайло Раденцов, след който полският страж отклони топката в напречната греда.

В 64-ата минута Густаво Афонсо спечели дузпа с пробив отдясно в наказателното поле, спрян непозволено от централния защитник на гостите Иван Иванов, за когото това означаваше втори жълт и червен картон.

Дежурният изпълнител Неделев направи нов жест към Стивън Петков и остави своя съотборник да фиксира своя хеттрик с точен шут от бялата точка за 4:0.

Колегиалността на плеймейкъра на Ботев бе наградена в 87-ата минута, когато осмицата получи топката в наказателното поле и с майсторски удар в долния ляв ъгъл вкара последния жълто-черен гол за годината за крайното 5:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация