Джо Харт вече не е вратар №1 в Уест Хям

11:33
Джо Харт вече не е вратар №1 в Уест Хям

Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс потвърди, че Джо Харт вече няма да бъде титулярен вратар в тима на "чуковете" и тази роля занапред ще бъде поверена на Адриан.

Харт допусна 16 гола в шест мача от Премиършип от 20 октомври до 29 ноември, а в двубоя срещу Манчестър Сити от 15-и кръг не игра заради споразумение между двата клуба и Мойс изпробва Адриан. Уест Хям загуби този мач с 2:1, но наставникът е останал доволен от видяното от испанеца и го пусна титуляр и срещу Челси в събота, а Адриан помогна на отбора си да запише сензационна победа над шампиона Челси (1:0). Така 30-годишният испанец се възползва максимално добре от шанса си и вече ще бъде №1 в тима.

Мойс поясни, че договорът с Манчестър Сити не позволява на Уест Хям да върне Харт преди края на сезона, така че той ще трябва да се примири с ролята си на резерва в навечерието на Световното първенство. Мениджърът обаче увери, че ще дава шанс и на Харт в някои двубои. 

"Джо по време на цялата си кариера е бил първи номер, където е играл, но в настоящия момент ситуацията е такава, че Адриан пази добре срещу Сити и после отново в събота срещу Челси. Уверен съм, че Харт ще се отнесе с нужното уважение към това решение. Той е важен играч в съблекалнята и притежава огромен опит, провел е велики мачове и ще пази още в доста срещи за Уест Хям до края на сезона. Провървя ми да разполагам с двама добри вратари. Адриан трябва да продължи с добрите си изяви, за да запази мястото си. В момента той е първи номер", отсече Мойс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация