Марк Жирардели и Кристиан Гедина откриха сезона в Банско

16:17
Марк Жирардели и Кристиан Гедина откриха сезона в Банско

Легендите в ските Марк Жирардели и Кристиян Гедина откриха сезон 2017-2018 в Банско. След състезанието на тимовете на двамата, спечелено от отбора на Гедина с повече от 2 минути преднина, ски-легендите, участниците в отборите им и състезателите на "Юлен" се спуснаха по писта "Томба" с транспарант: "Банско - най-добрият ски курорт в България". С последвалата заря, ски-сезон "Банско 2017-2018" бе тържествено открит.

На "Бъндеришка поляна" откриването на новия ски-сезон започна със състезанието между тимовете на Марк Жирардели - петкратен носител на Световната купа и на Кристиан Гедина, който е с 12 победи в стартовете за Световната купа в спускането и една в Супер-джи. Победата прилегна на тима на Гедина със сборно време 7:18.84 минути, тимът на Жирардели изостана на 2.06 минути. "Заслугата" за второто място на „Жирардели”-тим бе на 86-годишният бай Асен Тренчев. Ветеранът успя да се спусне по пистата, без да падне, което предизвика аплодисментите на присъстващите. Бай Асен подари на Жирардели и Гедина по една дървена дъска и чук за пържоли. Гедина толкова хареса подаръка, че пожела бай Асен да го удари няколко пъти по каската.

Церемонията по откриването продължи с много музика и забавни игри. И тази година, ново Audi A3 чакаше своя притежател на Бъндеришка поляна. Да бъде спечелен страхотният автомобил, даде шанс превърналата се в емблема за Банско игра "Ловци на съкровища". Освен с много игри, откриването в Банско бе белязано и с много музика. За настроението на Бъндеришка поляна се грижеха водещият Део, талантливата звезда Михаела Филева, балет "Нова" и DJ Спрайт. Освен ауди-то, останалите награди на "ловците на съкровища" бяха сезонна карта за съоръженията в курорта, аксесоари за зимна екипировка, почивки, таблети, сребърни кюлчета и много други.

Тази година Банско прави и нова изненада за посетителите на курорта с играта "Открий злато в лифта". Първите 1000 гости на планината, които ползваха лифта днес, имаха уникален шанс да спечелят златни награди. В кабинковия лифт трима късметлии можеха да намерят истински златни монети. На други 220 щастливци лифтът донесе утешителни награди, сред които луксозни зимни аксесоари и парти изненади.

След програмата на Бъндеришка поляна купонът продължава след обяд на площада в центъра на град Банско, където гост ще бъде Ути Бъчваров, който ще приготви вкусни изкушения за всички гости. С всичко това Банско, който тази година беше отличен като един от 10-те най-добри курорти в света, пожелава успешен сезон и много сняг на всички фенове на зимните спортове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация