Юве мачка в Болоня, Интер бе задминат (видео)

20:23
Юве мачка в Болоня, Интер бе задминат (видео)

Ювентус излезе на второ място в Серия "А". Тимът на Масимилиано Алегри победи без проблем с 3:0 Болоня в гостуването си от 17-ия кръг на калчото. Попаденията за "бианконерите" отбелязаха Миралем Пянич от фаул в (27), Марио Манджукич (35) и Блес Матюиди (64).


Успехът е 13-и за Старата госпожа през тази кампания. Юве има вече 41 точки, като изпревари досегашния лидер Интер, който вчера отстъпи с 1:3 на Удинезе на "Сан Сиро". Грандът от Торино е само на една точка от първото място, което от вчера е заето от Наполи (42).


Юве беше без Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Стефан Лихщтайнер и Хуан Куадрадо, а Пауло Дибала отново стартира от пейката, но въпреки това тимът бе пределно мотивиран. На стадион "Ренато Д`Ара" гостите започнаха с идеята да търсят трите точки от първата минута. Домакините обаче се защитаваха добре и неслучайно първото попадение дойде от пряк свободен удар. В 27-ата минута Пянич стреля над стената, Антонио Миранте не се намеси добре и топката спря в мрежата за 0:1. Голът бе трети за халфа от Босна и Херцеговина, а седем минути по-късно хърватинът Манджукич удвои. Той пое топката на гърди и с хубав диагонален изстрел отбеляза четвъртия си гол в тази кампания.


През втората част Матюиди откри головата си сметка за Юве, след като вкара в 64-ата минута. Бившият халф на Пари Сен Жермен се разписа с удар от границата на наказателното поле с левия кръг. В следващите минути Дибала се появи на терена, като пропусна да прекъсне черната си серия без гол. Игуаин също се размина с гола, а в последните секунди Болоня прати топката в мрежата на Ювентус, но бе отсъден фаул срещу Войчех Шчесни.


Успехът бе 30-ти за шампионите в Болоня от 71 мача в Серия "А" на "Ренато Д`Ара", докато домакините имат 18 победи, докато равенствата са 23.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация